Πολλαπλασιάστε τα λεφτά σας «Κόψτε τα στη μέση»

euro

περί χρημάτων μόνον ο ...λόγος

Σήμερα άκουγα προσεκτικά, από πρωινούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους προέδρους πολλών επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι ύψωσαν τις τιμές των προϊόντων τους, να ωρύονται και να δηλώνουν ότι ζημιώνουν και να δικαιολογούνται για τις ανατιμήσεις, ότι παίρνουν τις πρώτες ύλες ακριβά, ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο, ότι έχει κρίση ο τόπος, ότι ο κ. Σμιθ κάπου στην Ευρώπη είπε τα τάδε, ότι η Ανζιελού στη Γερμανία μισόκλεισε το αριστερό της μάτι, ότι ήλθαν καινούργια φορτία με ψηλές τιμές, ότι οι δυνάμεις της αγοράς καθορίζουν τις τιμές, ότι το τάδε έντομο κατέφαγε τις ντομάτες, ότι πέρσι τέτοιο καιρό η μηλιά έπιανε δέκα κάσιες, φέτος πέντε, ότι ο καύσωνας τα έκαψε όλα, ότι η υγρασία καθήλωσε τα πανηγύρια… και πάει λέγοντας.

Να υπολογίσω ότι οι επαγγελματικές τάξεις δεν θέλουν να υποστούν καμία ζημιά, δεν επιθυμούν να μειωθεί το ημερομίσθιό τους, το επίπεδο ποιότητας της ζωής τους, το κέρδος τους κλπ. ….Εντάξει ας συγκεντρωθεί όλο το οικονομικό βάρος στον απλό μισθοσυντήρητο καταναλωτή, που βγαίνει στην αγορά, για αγορά κάποιας υπηρεσίας ή για τα καθημερινά του ψώνια.. Αυτός σηκώνει. Ας αγοράζει ακριβά, ας μειωθεί το ημερομίσθιό του, ας φορτωθεί αυτός όλο το οικονομικό βάρος όλων των επαγγελματικών οικονομικών κλάδων. Αντί γάλα ας πιει αέρα κουπανιστό, με γαρνιτούρα παφίτικης υγρασίας, αντί να βάλει καύσιμα στ΄ αμάξι του ας χρησιμοποιήσει τα πόδια του, ας ελπίζει ότι ο γέρημος ανταγωνισμός( πανάκεια) θα λειτουργήσει. ( Σ΄ ένα μικρό τόπο μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός;)

Στο κάτω κάτω σιόρ, ας βρει και αυτός το κόλπο να μετακυλήσει το οικονομικό κόστος. Παραδείγματος χάριν ας …τεμαχίσει τα λεφτά του εις διπλούν (!).

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s