My Fair Lady

κέικ με γιαούρτι και ανανά

My Fair Lady

Το my fair lady (δική μου ονομασία) αποτελεί ένα εξαίρετο γλυκό σε μορφή κέικ που δροσίζει όλους τώρα το καλοκαίρι. Είναι πολύ απλό, δροσερό και γίνεται εύκολα, ακόμη και από παιδιά. Να πώς γίνεται:

Αγοράζετε τρία κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι των 200 γρ. Παίρνετε δύο φακελάκια ζελατίνη σε μορφή σκόνης (το κάθε φακελάκι είναι 10 γρ.). Αγοράζετε ένα μεγάλο κουτί κομπόστο από ανανά σε ροδέλες. Παίρνετε μια φόρμα μακρόστενη, που χρησιμοποιούμε για κέικ. Θα έχετε στο σπίτι σας ρολό από μεμβράνη (διάφανη) (Με αυτήν σκεπάζουμε τα φαγητά κλπ που μπαίνουν στο ψυγείο). Αγοράζουμε μαρμελάδα ή γλυκό από βύσσινο.

Ανοίγετε το κομπόστο ανανά και ξεχωρίζετε το σιρόπι σε ένα ποτήρι.

Βάζετε στην άκρη 3-4 ροδέλες.

Τις υπόλοιπες ροδέλες τις κόβετε σε μικρούς κύβους σε ένα ξέβαθο πιάτο.

Μετά παίρνετε τη φόρμα και την καλύπτετε εσωτερικά με τη διάφανη μεμβράνη. Το κάνουμε αυτό για να βγαίνει εύκολα το κέικ, όταν παγώσει καλά στο ψυγείο.

Αφού βάλετε τη μεμβράνη, παίρνετε τις 3-4 ροδέλες και τις βάζετε στον πάτο γραμμικά τη μία δίπλα στην άλλη. Στο κέντρο κάθε ροδέλας βάζετε ένα κουταλάκι γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα βύσσινο.

Σε μπολ ρίχνετε το γιαούρτι. Το ανακατεύετε καλά είτε με το κουτάλι είτε με τον αυγογδάρτη είτε με μίξερ, σε χαμηλές ταχύτητες, μέχρι να αφρατέψει

Μετά ρίχνετε στο γιαούρτι το μισό σιρόπι που έχετε από το κομπόστο. Ανακατεύετε το ίδιο όπως προηγούμενα.

Μετά από αυτό ρίχνετε τους κύβους του ανανά και ανακατεύετε με το κουτάλι ελαφρά.

Αφήνετε το μπολ στην άκρη και παίρνετε το υπόλοιπο σιρόπι, το βράζετε λίγο, όχι πολύ, ρίχνετε τη ζελατίνη μέσα, ανακατεύετε καλά για να λειώσει τελείως.

Αφού λειώσει καλά, ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το γιαουρτι και τον ανανά. Ανακατεύετε με το κουτάλι και βάζετε το μίγμα μέσα στη φόρμα.

Σκεπάζετε τη φόρμα με επιπλέον μεμβράνη ή αν βάλατε αρκετή εσωτερικά και εξέχει, την γυρίζετε προς τα μέσα, έτσι ώστε να αγγίζει την επιφάνεια του μίγματος.

Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνετε ένα βράδυ.

Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη από πάνω. Τοποθετείτε πάνω από τη φόρμα μια μακρόστενη πιατελίτσα. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα και βγάζετε το κέικ. Προσεκτικά αφαιρείτε τη μεμβράνη. Θα εκπλαγείτε για την εμφανιζόμενη εικόνα του γλυκού σας αλλά περισσότερο για τη γεύση που έχει. Το κέικ σερβίρετε αφού σε κάθε μερίδα που κόβετε ρίχνετε από πάνω λίγο γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα από βύσσινο ή ό,τι η φαντασία σας …συλλάβει.

Σημ: Την συνταγή την πρωτοάκουσα από την κ. Ντίνα Νικολάου (δασκάλα μου).

Advertisements
This entry was posted in Μαγειρική. Bookmark the permalink.

1 Response to My Fair Lady

  1. Ο/Η Ειρήνη λέει:

    Ωραίο και υγιεινό γλυκό. Το κάτι αλλο. Η κόρη μου δεν τρώει γιαούρτι. Αυτό το έφαγε σχεδόν μονη της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s