Αν χρειάζεστε σκελετούς γυαλιών ήλιου ή όρασης (Επαγγελματισμός ή ημιεπαγγελματισμός; )

Ο βαθμός της αγάπης προς το επάγγελμα

εκδηλώνεται έντονα προς τον πελάτη

choose-face-shape

choose-face-shape

Κάποτε πήγα σε οπτικό με δικό μου πρόσωπο για να αγοράσει γυαλιά ήλιου και μια άλλη φορά σε άλλο οπτικό για γυαλιά όρασης. Στους τοίχους του καταστήματος υπήρχαν οι όμορφες βιτρίνες όπου εκτίθονταν όλα τα ζεύγη σκελετών. Με τέχνη βαλμένα, έκθεση άριστα. Σχεδιασμός εξαίρετος. Σκελετοί όρασης που σου φώναζαν από μακριά «φορέστε με». Παλιές και νέες παραλαβές. Στη γωνία αιθέρια γυναικεία ύπαρξη με χαμόγελο στα χείλη έτοιμη να πληροφορήσει και να ξεναγήσει στα ράφια της αναγκαιότητας για σωστή όραση και στις πασαλογήτικες βιτρίνες που προορίζονταν για ό,τι ομορφότερο έχει ο άνθρωπος στο σώμα του. Τους οφθαλμούς. Ρωτώ την κυρία:

-Ποιοι σκελετοί κάμνουν στο πρόσωπο του κυρίου από εδώ;

-Εξαρτάται τι θέλετε. Από εδώ έχει έκπτωση 70%, από εκεί 40% και πιο πέρα 20%. Αυτά εδώ είναι καινούργιες παραλαβές και δεν έχει έκπτωση. Μου είπε με ύφος επαΐοντα.

-Εννοώ ποιο ζεύγος γυαλιών πάει με το σχήμα του προσώπου του; Απάντησα.

-Ε΄ε ε, τι; Τι είναι αυτό το πράμα; Είπε χαμηλόφωνα με κάποια δόση ειρωνείας. Φώναξε τον κύριο, ένα μεσήλικα που καθόταν απέναντι στο καφενεδάκι και του είπε ότι ο κύριος ζητά σκελετούς που να συνδυάζονται με το πρόσωπό του. Γύρισε σοβαρός και ασήκωτος ο «μάστρος» και μου είπε:

-Κοίταξε έχει τέτοιο μηχάνημα αλλά εμείς εδώ στην Κύπρο δεν το έχουμε. Έτο φορείς τα γυαλιά και η κοπέλα από εδώ θα σου πει αν σου πάνε. Η κοπέλα ξαναμειδίασε αυτή τη φορά απροκάλυπτα.

Μου έκαμε εντύπωση η άγνοιά τους; Με νευρίασε το μειδίαμα της κοπέλας; Δεν ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μουλάρωσα, πήρα το σοβαρό μου και φύγαμε. Βέβαια, μη νομίσετε ότι εγώ ήξερα τίποτα. Απλώς λειτούργησε η φαντασία μου και η διαίσθησή μου από τη μια και από την άλλη ήθελα να δείξω ότι κατέχω και από οπτικά. Να εντυπωσιάσω. – Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης!- Τέλος πάντων. Πήγα σπίτι, άνοιξα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μου και έψαξα να βρω κάτι σχετικό με ότι σκεφτόμουν. Βρήκα πολλά σχετικά και σας παραθέτω πιο κάτω μια διεύθυνση για ενημέρωσή σας και όταν πάτε καμιά φορά σε οπτικό να το παίξετε γνώστης και ειδήμων, εκ του ασφαλούς

face-1-oval

face-1-oval
face-1-basedown

face-1-basedown

http://www.framesdirect.com/face-shape.asp

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

2 Responses to Αν χρειάζεστε σκελετούς γυαλιών ήλιου ή όρασης (Επαγγελματισμός ή ημιεπαγγελματισμός; )

  1. Ο/Η optovisionpapaefthimiou λέει:

    http://www.opto-vision.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=68
    ακόμα μερικές συμβουλές και γνώσεις γύρω από τα γυαλιά ηλίου/οράσεως καθώς και τους φακούς επαφής και τα ακουστικά βαρηκοΐας:)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s