Ψήφος υπό αίρεση …στην TV

πάμε πακέτο
πάμε πακέτο

Ποια προγράμματα ξεχωρίζουν;

Υπάρχουν και καλά προγράμματα;

Η τηλεοπληξία τα τελευταία χρόνια ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές και αντί αυτή η πλουραλιστική παρουσία, της τεχνολογίας να λειτουργεί σε ένα υγιή ανταγωνισμό προς την καλύτερη παροχή ποιότητας, βασισμένη σε κριτήρια αξιών , ηθών και ηθικής, δυστυχώς βασίζεται σε κριτήρια εμπορικά, με πρώτιστο κριτήριο τη μεγάλη τηλεθέαση. Τούτο έχει σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού διαφημίσεων και είσπραξης εκατομμυρίων ευρώ. Εκ των υστέρων φαίνεται ότι, στην περίπτωση της τηλεόρασης, η απελευθέρωσή της από το μονοπώλιο δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα είχε πριν. Άλλα προβλήματα είναι έκδηλα και άλλα λειτουργούν ανεπαίσθητα κα υπογείως, διαφθείροντας κατά συρροή τη συνειδησιακή αντοχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς, εν γένει.

Μια εκπομπή όμως που συντηρεί και καλλιεργεί το συναίσθημα σε μια υλιστική εποχή είναι το «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. (Συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 6η χρονιά.) Μερικοί υποστηρικτές της υφιστάμενης κατάστασης, δήθεν προόδου (μονόπλευρης όμως), θα μειδιάσουν και θα σκεφθούν ότι αυτού του είδους προγράμματα είναι για τις γριούλες για να κλαίνε. Θα πρέπει να ξέρουν όμως ότι από τη στιγμή που ο άνθρωπος δεν συγκινείται και δεν κλαίει, σημαίνει ότι πέρασε και τα όρια της σφαίρας των ζώων. Γιατί και σε αυτά τα ζώα, τουλάχιστο σε μερικά, εμφαίνονται ψήγματα λογικής και συναισθημάτων. Η συγκινησιακή φόρτιση εξ΄ αιτίας ιστοριών, περιστατικών και γεγονότων που συνθέτουν την καθημερινότητα είναι χρυσή ευκαιρία να μετρήσει κάποιος τον πυρετό της ψυχής του. Εδώ η κλίμακα μέτρησης είναι αντίστροφη. Αν ο δείκτης της συγκινησιακής του κλίμακας είναι ψηλός, σημαίνει ότι ακόμη παραμένει άνθρωπος. Αν ο δείκτης παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, τότε το υπερκτηνοειδές σύνδρομο της εποχής τον έχει επηρεάσει σοβαρά.

Επομένως τα δάκρυα και το κλάμα αποτελούν στοιχείο εξυγίανσης της ψυχής. Μέσον αποφόρτισης της πίεσης των κακών που ταλαιπωρούν είτε εμάς τους ίδιους είτε το συνάνθρωπό μας. Τα δάκρυα είναι ένδειξη των αγνών συναισθημάτων και της υπαρξιακής λογικής που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το άνθρωπο εν τω κόσμω τούτω. Ειδικά σήμερα που ζούμε σε μια επιδειξιμανή κοινωνία η οποία παρά την δήθεν ευαισθητοποιημένη της πορεία, την άρτια οργανωτική της δομή, την πολιτισμική της καλλιέργεια και την εκδημοκρατικοποίησή της, ο άνθρωπος, αν και ευημερεί, εν τούτοις δεν είναι ευτυχισμένος. Ουδέποτε έχει χρόνο και όλο τρέχει να προλάβει.

 

Η πιο πάνω εκπομπή αποτελεί ένα μικρό μαργαριτάρι μέσα σε ένα τηλε   – κόσμο ρυπαρό, ψευδεπίγραφο και βιτρινοποιημένο. Άραγε θα επιζήσει; Η πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τις κάμερες. Ψάξτε την. Θα την βρείτε. Η αλήθεια είναι πάντοτε πίσω από τα φαινόμενα.

(Το πιο κάτω, το πήραμε από το www.myself.gr)

«…Η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα μας περιμένει, κάθε Πέμπτη στις 22:00, με τις πιο δυνατές, τις πιο συγκλονιστικές, τις πιο αληθινές ιστορίες που θα ζωντανεύουν μέσα από το άνοιγμα ενός πακέτου. Πρωταγωνιστές άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αλλά και γνωστά πρόσωπα από το λαμπερό χώρο του θεάματος και όχι μόνο. Άνθρωποι που θέλουν να πουν «ευχαριστώ», «συγνώμη», «σ’ αγαπώ» και είναι έτοιμοι να δώσουν ή να δεχθούν μια πρώτη ή δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Το Πακέτο ταξιδεύει γεμάτο όνειρα, λαχτάρα και προσμονή και είναι έτοιμο να εκμηδενίσει οποιαδήποτε χιλιομετρική απόσταση στο χάρτη και να εξαφανίσει οποιοδήποτε συναισθηματικό ενδοιασμό, προκειμένου να βρει τον παραλήπτη του. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου, με την ευαισθησία και τη διακριτικότητά της θα προσπαθήσει και φέτος να φέρει κοντά ανθρώπους, να ενώσει ζωές και να προσφέρει χαρά και ελπίδα»

 

 

Βίκυ

η διακριτική παρουσιάστρια

 


 

 

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s