Το savoir vivre για ένα μελλόνυμφο ζευγάρι (εν Κύπρω 2010)

 

δακτυλίδιος δέσμευση

δακτυλίδιος δέσμευση με ευλογίες

 

Η ευχαρίστηση των καλεσμένων προηγείται

Διαφορετικά ας μην καλούν τον κόσμο με χρυσόδετα ευμεγέθη προσκλητήρια

Τα πέντε σημεία που θα πρέπει να προσέξουν

 

νύμφη μα ανθοδέσμη

Η ανθοδέσμη της ευτυχίας

Ένα μελλόνυμφο ζευγάρι όταν πρόκειται να καθορίσει την περιβόητη εκείνη ημέρα του γάμου του, θα πρέπει πρώτιστα και πέρα όλων των τιτάνιων διαδικασιών που κάμνει, να έχει υπόψη του μερικές βασικές αρχές που είναι σχετικές με τους καλεσμένους. Οι μελλόνυμφοι είναι φυσικό να σκέφτονται μόνο τη δική τους παρουσία και τη δική τους εμφάνιση κατά την εορταστική εκείνη ημέρα. Όμως, κακά τα ψέματα, για να θεωρηθεί επιτυχημένος ένας γάμος, εξαρτάται από τι γνώμη θα αποκομίσουν οι καλεσμένοι. Και οι καλεσμένοι είναι πελάτες. Και οι πελάτες πάντα έχουν δίκαιο. Επομένως πέρα από το νυμφικό «Ασλάνη», τα λουλούδια, τους κουραμπιέδες, τις φωτογραφίες, κλπ θα πρέπει, δια πυρός και σιδήρου, να φροντίσουν για τα πιο κάτω:

 

σαμπάνια

Στην υγειά μας και ...χωρίς διαζύγιο

 

· Το κέντρο που θα βρουν, για να δεχθούν συγχαρητήριες ευχές, θα πρέπει να είναι σε τέτοιο σημείο όπου οι καλεσμένοι θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους, εύκολα να χαιρετήσουν και εύκολα να αποχωρήσουν. Ως συνήθως οι καλεσμένοι πρέπει να πάνε και σε άλλους γάμους. Οι ώρες που δέχονται ευχές είναι οι ίδιες. Θα πρέπει λοιπόν να προλάβουν. Επομένως οτιδήποτε γίνεται για εξυπηρέτηση των καλεσμένων στο θέμα της εισόδου, στάθμευσης και εξόδου των αυτοκινήτων τους θεωρείται επιτυχία των συντελεστών ενός γάμου.

 

χωρος δεξίωσης δια γεφυρών

χωρος δεξίωσης δια γεφυρών

 

 

· Ο στολισμένος χώρος όπου θα δεχθούν συγχαρητήρια να μην απέχει πολύ από το χώρο στάθμευσης ή την είσοδο του κέντρου. Συνήθως, για εντυπωσιασμό, η ανοικτή δεξίωση βρίσκεται σε πισίνες, σε υπαίθρια κιόσκια ακριβών ξενοδοχείων όπου για να πάει κάποιος θα πρέπει να διασχίσει το προαύλιο, αίθουσες, να κατέβει και ανέβει πολλά σκαλιά, διαδρόμους, κήπους και να μπει καταϊδρωμένος στη σειρά. Η περίσταση δεν προσφέρεται για άθληση δια της πεζοπορίας. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, άρρωστοι, κυρίες με υπόδηση και ένδυση που δεν κάνουν για περπάτημα σε μεγάλες αποστάσεις. Θα μπορούσε να καθορισθεί χώρος σε κοντινές αίθουσες.

 

ηλικιωμένος

"...πάω να χαιρετήσω τους νεόνυμφους"

 

 

ψηλοτάκουνο

"...πάω να χαιρετήσω τους νεόνυμφους"

 

· Το ζευγάρι να έχει συνέπεια στις ώρες που αναγράφονται στα προσκλητήρια τόσο όταν πηγαίνει εκκλησία όσο και όταν πηγαίνει στο χώρο όπου θα δεχθεί τις ευχές. Περισσότερο θα προσέξει την ώρα που θα αρχίσει να δέχεται τις ευχές. Ο κόσμος περιμένει. Αν π.χ. στα προσκλητήρια αναγράφεται η ώρα 7:30, στο βάθρο των συγχαρητηρίων να βρίσκεται 7:15.

 

 

αίθουσα δεξίωσης

"...η ώρα είναι 10:00. ...Δεν ήλθε ακόμη το ζευγάρι των νεονύμφων;"

 

· Να έχει την ίδια συνέπεια και στη βραδινή γαμήλια δεξίωση. Να μην κάθονται οι καλεσμένοι στα τραπέζια του γαμήλιου δείπνου ή ώρα 9:00 και το ζευγάρι να έρχεται η ώρα 10:00, με τη δικαιολογία ότι συνεχιζόταν να έρχεται κόσμος για να τους χαιρετήσει. Μεταξύ, της ώρας λήξης της ανοικτής δεξίωσης που αναγράφεται στα προσκλητήρια και της ώρας της κλειστής δεξίωσης, ας αφήνεται περισσότερη ώρα ενδιάμεσα.

· Όταν οι καλεσμένοι είναι στη σειρά και περιμένουν να ευχηθούν, αυτοί που δέχονται τις ευχές (γαμπρός, νύμφη, κουμπάρα, κουμπάρος, και τέσσερις γονείς) να μην πιάνουν ψιλή κουβέντα με κάποιους καλεσμένους, που τους βλέπουν ύστερα από πολλά χρόνια, ξαφνιάζονται και ενθουσιάζονται λίαν. Ας τους καταφιλούν μόνο για να μπορεί η σειρά να προχωρά γρήγορα.. Οι άλλοι καλεσμένοι δεν φταίνε σε τίποτα. Είπαμε οι γάμοι είναι πολλοί.

 

νεόνυμφο ζευγάρι

"...πάντα με αγάπη"

 

stefana

Δύο τα στέφανα. Δύο μέχρι τέλους...

 

Η συνέπεια και η σοβαρότητα των ενεργά εμπλεκομένων σε ένα γάμο και η πραγματική εκτίμηση για αυτούς τους ταλαίπωρους καλεσμένους που αφιερώνουν σχεδόν το κάθε σαββατοκύριακο για αυτού του είδους δεξιώσεων (και όχι για τη δική τους ξεκούραση και ψυχαγωγία), αποτελεί το ελάχιστο της ανταπόδοσης των ευχαριστιών τους. Η επιτυχία ενός γάμου δεν κρίνεται από την ένδυση του ζευγαριού, ούτε από τον αριθμό των καλεσμένων, ούτε από τι αστέρων είναι το ξενοδοχείο όπου θα δεχθούν συγχαρητήρια, ούτε από τη μάρκα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται, ΑΛΛΑ από τη γενικότερη διευκόλυνση των καλεσμένων. Ο αναγκαίος σεβασμός προς αυτούς είναι χρυσός κανόνας επιτυχίας ενός γάμου.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s