Ταινία βρόχινου τοπίου

Ξυπνήστε. Η βροχή ήλθε και η ρουτίνα τής καθημερινότητας έσπασε.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία εκπτώσεων που παρέχει η ανομβρία, η ξηρασία και το μακρύ καλοκαίρι. Ψωνίστε βροχή με χαμηλές τιμές. Δεν χρειάζεται να πάτε στις βόρειες χώρες.

Η βροχή είναι εδώ.

vroxino topio

...από το παράθυρό μου

Σήμερα, που είναι χειμωνιάτικη μέρα, βγείτε έξω, …να δώσετε του καιρού να καταλάβει. Πάρτε μέσα σας, όση βροχή μπορείτε. Να μην παραπονιέστε αύριο που θα μας καίει η καλοκαιριά,  ότι πέρασε ο χειμώνας και δεν είδατε βροχή. Η βροχή είναι εδώ. Κοντά μας, δίπλα μας. Μας έχει ενεργοποιήσει όλες μας τις αισθήσεις και στη δική μας ελευθερία εναπόκειται να αξιοποιήσουμε την κάθε στιγμή αυτής της αφειδώλευτης προσφοράς της φύσης. Πέφτει βροχή στη γη μας και όλες οι κλιματικές συνθήκες δημιουργούν συνεχή εναλλασσόμενα πανέμορφα χειμωνιάτικα τοπία. Η ταινία με θέμα «βρόχινα τοπία» παίζεται στο ανοικτό σινεμά που βρίσκεται στο Μέγαρο της Φύσης, στην οδό επικράτειας Κύπρου και χωρίς αριθμό. Βγείτε από τα αυτοκίνητά σας και περπατείστε. Απολαύστε αυτές τις όμορφες σκηνές. Να τις διερευνήσετε, να τις αναλύσετε, να τις εμπεδώσετε.

Να δείτε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα και θα ξεφύγετε από τις σκοτούρες και τα βάσανα της καθημερινότητας. Θα ξεχάσετε την κακή γειτόνισσα, τα όξινα μούτρα, του προϊσταμένου σας, τα υπονοούμενα του συναδέλφου σας, τις παρατηρήσεις του άλλου προϊσταμένου σας, το κακοφανισμό της κυρίας σας ή του κυρίου σας. Θα γελάσετε, με αυτά που σας είπε η τάδε, ότι τα είπε η τάδε ή ο τάδε, για σας. Εσείς εκεί. Θα ζείτε στο δικό σας κόσμο. Μην αφήσετε όλους τους κακεντρεχείς και κακοδιάθετους να σας χαλάσουν αυτό το υπέροχο βρόχινο σκηνικό. Στο χέρι σας είναι να κλείσετε την πόρτα της εισόδου του μυαλού σας για τον «πάσα ένα» και να ανοίξετε την πόρτα της καρδιάς σας στην ομορφιά της θεάς φύσης. Στο χέρι σας είναι να καλλιεργήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο, παρακολουθώντας μαθήματα, που παρέχει δωρεά το μεγάλο σχολείο της φύσης.

 

ρομαντισμός

...παρέα με τη συννεφιά

Και άστε τους κακεντρεχείς να σας πουν ότι είστε ρομαντικοί. Καλύτερα ρομαντικοί και γαλήνιοι, ανθρώπινοι στη ζωή, παρά πραγματιστές, μουτρωμένοι και απάνθρωποι, ταλαίπωροι στην καθημερινότητα.

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά, Περιβαλλοντικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s