Βάλε τη μάσκα και πάμε να …διασκεδάσουμε

...βάλε να βάλουμε τη μάσκα

 

Βάλε τη μάσκα και πάμε να …διασκεδάσουμε 

«Βάλε συναίσθημα

Βάλε ανθρωπιά

Βάλε …τάδε κανάλι»

Διαφημιστικά σποτ,  αποκριές και καρναβάλια

 Θα πρέπει λοιπόν να βάζουμε συναίσθημα, ανθρωπιά και προσωπείο …κατά παραγγελία. Θα πρέπει να αγοράζουμε ή να ψάχνουμε στο μπαούλο της γιαγιάς να βρούμε το συναίσθημα και την ανθρωπιά και να τα τοποθετούμε με τέχνη και τεχνική στην πρόσοψη της επιλεκτικής μας συμπεριφοράς. Να φορούμε κάθε φορά την κατάλληλη μάσκα πριν βγούμε από το σπίτι μας. Να εμφανίζουμε τον εαυτό μας ανάλογα με το τι θέλουμε, πότε μιλούμε και σε ποιους απευθυνόμαστε. Μια σύγχρονη συνταγή επιβίωσης που είναι πανάκια στη στρατηγική του ανέρχεσθαι. Μια χρυσή διαδικασία για να μπορείς να ανέρχεσαι στα σκαλοπάτια της ανάδειξης, της επιβολής και της  επιρροής και να επιβάλλεσαι στη συνείδηση των συνανθρώπων σου, αφού θα γίνεσαι αποδεκτός, μετά μεγαλοπρεπών και κολακευτικών σχολίων, εκεί όπου είσαι εντεταγμένος και συνήθισες να βολεύεσαι και να  …βασιλεύεις.

…μάσκες όλων των μεγεθών

Βλέπετε έχουμε και επίσημη ετήσια περίοδο στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά (γιορτή) περί των «αγίων προσωπείων» υπό την κάλυψη των οποίων, με απίστευτη φαντασία (μαγεία) και με κερδοφόρες εισπράξεις, διαμοιράζονται (εμπορικώς) παντοειδείς προσωπίδες και αμφιέσεις. Ντυνόμαστε μασκέ κάθε χρόνο και κορδώνουμε γιατί τιμούμε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Αφηνόμαστε στο έλεος του συρμού, του άρτου και του θεάματος και ευλογούμε το Θεό που είμαστε παρόντες σε ένα χώρο όπου ανθρώπινες υπάρξεις, -τρόφιμοι της ευμάρειας-, συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, φορώντας κάθε χρόνο αποκριάτικες μάσκες που επικαλύπτουν τις διαχρονικές βιολογικές τους μάσκες με τόση μαεστρία και διπλωματία. Και αυτό γίνεται σε μια χρονική περίοδο και σε ένα τόπο όπου προσπαθούμε να «βάλουμε» συναίσθημα, να «βάλουμε» ανθρωπιά στη συνείδησή μας μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια της προβολής και της είδησης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το συναίσθημα και η ανθρωπιά είναι κάτι άλλο. Εδράζονται μόνιμα και βαθιά στην καρδιά και λειτουργούν παντού και πάντοτε αδιαλείπτως και αενάως χωρίς προσωπολατρίες και μεροληψία. Χωρίς βιολογικές και αποκριάτικες μάσκες. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαφημιστικά σποτ.  Είναι τα στοιχεία εκείνα που προάγουν το άνθρωπο σε άλλου είδους στερέωμα, τον ελευθερώνουν πέραν των ορίων της ανθρώπινης διάστασης εκεί όπου η συνείδηση λειτουργεί σαν πνευματική πυξίδα που προσανατολίζει τις επιλογές και προάγει την ανθρωπιά και το συναίσθημα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, της επιδείξης και της πρωτοκαθεδρίας.

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s