Μπροστά στη Μεγάλη Δευτέρα του 2011

Η ιστορία, οι συμβολισμοί, τα γεγονότα είναι εκεί. Εμείς είμαστε εδώ. Αν το εκεί και το εδώ γίνουν ένα, τότε ορθά πορευόμαστε στη ζωή.

Με στέρεα την προσήλωσή μας να ζήσουμε εν τω κόσμω τούτο, ελέω Θεού, επιβιώσαμε και μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα.  Ακόμη μια αποκάλυψη του Θεού. Ακόμη μια ευκαιρία που προσφέρεται σε όλους μας, για να μην λέμε αργότερα ότι «εμάς μας ξέχασε ο Θεός», για να κουβεντιάσουμε με τον εαυτό μας, να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να πάμε πιο πέρα.  Είναι ωραία τα της γης αλλά δυστυχώς δεν παραμένουμε εσαεί στη γη. Είναι ωραία και γλυκιά η ζωή αλλά δεν παραμένουμε πάντα σωματικά υγιείς για να χαιρόμαστε όπως θέλουμε τη ζωή.

 Επομένως έχοντας ως μέτρο ζωής τον Θεάνθρωπο, ας μάθουμε και εμείς να σηκώνουμε το σταυρό μας και με πλήρη αγάπη προς τους εχθρούς και φίλους μας ας πορευόμαστε στο δοσμένο χρόνο με χαμηλούς τόνους και με πλήρη επίγνωση της θέσεώς μας και της επίπλαστης δύναμής μας. Το να προβληματιζόμαστε με τα της καθημερινότητας και να γινόμαστε κάθε φορά λίγο καλύτεροι στο χαρακτήρα είναι τούτο κέρδος, ασφαλής επένδυση με υψηλό καταθετικό επιτόκιο στην τράπεζα της ψυχής μας.

Είναι τώρα ευκαιρία να εισέλθουμε στο βαθύ νόημα των ημερών. Στην ουσία των γεγονότων και όχι στην τυπολατρία. Η δικαιολογία είναι δικαιολογία. Ούτε στην επίκληση των κακών και ελλειμμάτων που παρατηρούνται μεταξύ των κάποιων εκπροσώπων της εκκλησίας μας, ούτε στη δυσφορία της …ποίμανσης. Δικαιολογίες ηττοπάθειας για στασιμότητα και άρνηση. Εμείς στη θέση τους θα ήμασταν καλύτεροι; Εμείς, εδώ στη θέση μας, είμαστε καλύτεροι; Εξάλλου, το να κοιτάζει κάποιος ψηλά είναι προσωπικό ανθρώπινο δικαίωμα και δεν εξαρτάται από τη συμπεριφορά και τη στάση τρίτων.

Advertisements
This entry was posted in Πνευματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s