Ένα ποδήλατο σε ξενοδοχείο

…με ένα ποδήλατο στο ξενοδοχείο

Πώς έτσι ξαφνικά, στα καλά καθούμενα, ένα γκαρσόνι  βρέθηκε με ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο. (Αληθινή ιστορία)

Πριν μερικά χρόνια γνωστός μου κατέβηκε αεροπορικώς στην Αθήνα όπου θα παρέμενε καμιά δεκαριά μέρες για ψώνια και ξεκούραση. Διέμενε σε ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο. Ζήτησε μερικές κατατοπιστικές πληροφορίες από ένα υπάλληλο –γκαρσόνι  του ξενοδοχείου. Αυτός με πολλή προθυμία, ευγένεια και χαρά τον ενημέρωσε σχετικά.

Το επόμενο πρωί, αφού προγευμάτισε (λέγε γευμάτισε)  με τα πολυποίκιλα καλούδια τού Hotel, έβγαινε από το ξενοδοχείο του, με το πατροπαράδοτο τσαντάκι του στην αριστερή του μασχάλη, για να κάμει ένα περίπατο στα μαγαζιά τής περιοχής. ( Κυρίως στην Ερμού). Στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου σταμάτησε και κοίταζε με περιέργεια ένα μεγάλο αυτοκίνητο φορτωμένο με ποδήλατα που ήταν σταματημένο εκεί δίπλα και μια ηθοποιό γνωστή που διαμοίραζε τα ποδήλατα στους περαστικούς. Σε κάποια στιγμή, μέχρι που να καταλάβει τι γινόταν,  η γνωστή ηθοποιός γύρισε προς το μέρος του και του είπε:

Εσύ κύριε, δεν θέλεις ποδήλατο;

 Θέλω!  Της είπε.

Και πήγε αμέσως κοντά της, η οποία του έδωσε ένα ποδήλατο ολοκαίνουργιο. Ρώτησε:

«Γιατί μου το δίνεις;» και αυτή του είπε:

 «Σήμερα είναι “ημέρα του ποδηλάτου”».

…ποδηλατώ στην Αθήνα

Πράγματι ο δρόμος ήταν άδειος από τροχοφόρα και αρκετός κόσμος ποδηλατούσε με χάρη και πλήρη ασφάλεια. Πήρε λοιπόν και ο γνωστός μου το ποδήλατο, το καβαλίκεψε και έκαμε μερικές βόλτες στους εκεί άδειους δρόμους. Ποδηλάτησε στην Αθήνα! Θα είχε να λέει!

 Όταν κουράστηκε, πού να το αφήσει, το έφερε στην είσοδο του ξενοδοχείου, σταμάτησε στο πλάι, εκεί  στο πεζοδρόμιο, γυρισμένος στο τοίχο  και σκεφτόταν τι θα το κάμει. Να το ανεβάσει στο δωμάτιό του, να το αφήσει στην είσοδο κάπου σε μια γωνιά του ξενοδοχείου  ή να του βγάλει φορτωτική και να το στείλει στην ιδιαίτερή του πατρίδα;  Προβληματίστηκε αρκετά μέχρι που είδε τον ευγενικό  νεαρό  υπάλληλο –γκαρσόνι  του ξενοδοχείου και του φώναξε :

«Νεαρέ έλα κάτι που σε θέλω».

Όταν ήλθε κοντά του, τον ρώτησε:

Θέλεις ποδήλατο;

Χωρίς να πάρει απάντηση έσπρωξε το ποδήλατο προς το μέρος του και του είπε:

Να, πάρε το, είναι δικό σου. Σου το δίνω ως δώρο!

 Ο υπάλληλος –γκαρσόνι τα έχασε προς στιγμή και κοίταζε χαζά μια το ποδήλατο, μια τον κοινοτικό Ελληνόφωνο τουρίστα.  Ο κάτοχος του ποδηλάτου του είπε:

Τα ευλογημένα,  δεν ξέρω τι θα κάμω με αυτό το μαραφέτι και  εξάλλου πώς θα το μεταφέρω στην πατρίδα; Άφησε που, εκτός του ότι θα ΄χω τρεχάματα, θα μου βγάλουν και …τραγούδι. «Ο πρικλής πήγε στην Αθήνα διακοπές και έφερε ένα …ποδήλατο»

Το γκαρσόνι  πήρε το ποδήλατο με λαχτάρα και του ΄πε χίλια ευχαριστώ.

…πώς δουλεύουν οι άλλοι για σένα…

 Κοιτάξτε λοιπόν πώς λειτούργησε ο «ανεξιχνίαστος μηχανισμός» για να αποκτήσει ολοκαίνουργιο ποδήλατο ένα γκαρσόνι. Τουρίστας ταξίδευσε πάνω από χίλια χιλιόμετρα, διέμενε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, στάθηκε στην είσοδο, τον είδε γνωστή ηθοποιός, του έδωσε το ποδήλατο και αυτός, μη μπορώντας να το αξιοποιήσει βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, αναγκάστηκε να το χαρίσει σε έναν ανυποψίαστο  υπάλληλο – γκαρσόνι.

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου, είναι η «μέρα των ποδηλατών» σε όλη την Ελλάδα.  Η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 20 πόλεις. Από την Αθήνα και τη Σπάρτη, μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία! Μια Κυριακή, συντροφιά με το ποδήλατο, ανέμελα και με ασφάλεια στους υτοκινητοκρατούμενους δρόμους των πόλεων.

   

 Σύνθημα, «Να σώσουμε πρώτα τους αυτούς μας και ύστερα τις πόλεις».

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά, Περιβαλλοντικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s