Πώς και που να σταθμεύσω το αυτοκίνητό μου στο αεροδρόμιο;

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη ανάρτησή μου σχετικά με το αεροδρόμιο και το χώρο στάθμευσης, οι πιο κάτω πληροφορίες είναι χρήσιμες, για όσους βέβαια δεν είναι συχνοί επισκέπτες του χώρου, ως οδηγοί αυτοκινήτων ή άλλωσπως.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας προσφέρει για το κοινό 1000 θέσεις στάθμευσης οι οποίες κατανέμονται σε χώρους στάθμευσης μικρής και μακράς διάρκειας. Η στάθμευση για 20 λεπτά είναι δωρεάν σε όλους τους χώρους στάθμευσης.

Τέλη  Στάθμευσης

Τέλη Αεροδρομίου Λάρνακας (EUR)

Διάρκεια Τιμή
0 – 20 λεπτά ΔΩΡΕΑΝ (FREE)
21 – 30 λεπτά 2 €
31 – 60 λεπτά 3,50 €
1 – 2 ώρες 4,50 €
2 – 4 ώρες 6 €
4 – 12 ώρες 9 €
12 – 24 ώρες 12 €
Ανά ημέρα, για στάθμευση έως 5 ημέρες 12 € ανά ημέρα
Πέραν των 5 ημερών, ημερήσια χρέωση 6 €

Χρέωση απολεσθέντος εισιτηρίου: 50 €
Χρέωση αποδέσμευσης οχήματος μετά από ρυμούλκηση: 85 €

 ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Όταν πλησιάσετε στη μπάρα της εισόδου, απλώς πάρτε το εισιτήριο από το μηχάνημα και τότε η μπάρα θα σηκωθεί αυτόματα. Πάρτε το εισιτήριο σας και μεταφέρετε το μαζί σας κατά την έξοδο σας από το όχημα.

Όταν θα αποχωρήσετε από το Αεροδρόμιο, προτού κατευθυνθείτε στο χώρο στάθμευσης και στο όχημα σας, θα πρέπει να μεταβείτε στον χώρο όπου βρίσκονται τα μηχανήματα πληρωμής του χώρου στάθμευσης για την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου. Τα μηχανήματα είναι εγκατεστημένα στον εξωτερικό χώρο του Αεροδρομίου, δίπλα από το γραφείο διαχείρισης του χώρου στάθμευσης και ακριβώς απέναντι από την είσοδο του κτηρίου. Εισαγάγετε το εισιτήριο σας σε ένα από τα μηχανήματα πληρωμής και ακολουθείστε τις σχετικές οδηγίες. Εφόσον ολοκληρώσετε με επιτυχία τη διαδικασία πληρωμής, το μηχάνημα, θα σας επιστρέψει το εισιτήριο σφραγισμένο με την ένδειξη «Paid». Πάρτε το εισιτήριο σας και εφόσον επιβιβαστείτε στο όχημα σας, κατευθυνθείτε στην έξοδο του χώρου στάθμευσης του Αεροδρομίου. Όταν φτάσετε στην μπάρα εξόδου, εισαγάγετε το σφραγισμένο εισιτήριο στο μηχάνημα που βρίσκεται δίπλα από τη μπάρα και τότε αυτή θα σηκωθεί αυτόματα.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διατίθενται ειδικοί χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στην πρώτη σειρά του χώρου στάθμευσης (P1) δίπλα ακριβώς από το γραφείο διαχείρισης του χώρου στάθμευσης. Τα πρώτα 120 λεπτά στάθμευσης είναι δωρεάν. Μετά το πέρας των 120 πρώτων λεπτών οι οδηγοί χρεώνονται σύμφωνα με την κανονική χρέωση στάθμευσης. Προκειμένου οι οδηγοί να έχουν 120 λεπτά δωρεάν στάθμευσης, θα πρέπει πριν αποχωρήσουν από τον αερολιμένα να μεταβούν στο γραφείο διαχείρισης του χώρου στάθμευσης το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του κτηρίου και να επιδείξουν την ειδική τους ταυτότητα έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επικυρωμένο εισιτήριο στάθμευσης.

Διατίθενται ειδικά σημεία αποβίβασης ακριβώς μπροστά από το κτήριο. Τα σημεία αυτά χρησιμοποιούνται για την άμεση αποβίβαση των επιβατών. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί μπορούν να σταθμεύσουν σε αυτήν την περιοχή μόνο για 5 λεπτά. Παρακαλώ σημειώστε ότι όποιο όχημα παραμείνει σταθμευμένο για μεγαλύτερο διάστημα ή
αφεθεί ασυνόδευτο σε αυτήν την περιοχή θα ρυμουλκείται για λόγους ασφαλείας.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΚΟΙΝΟ

Η περιοχή αποβίβασης βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κτήριο του Αεροδρομίου και χρησιμοποιείται για την άμεση αποβίβαση των επιβατών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι οδηγοί μπορούν να σταθμεύσουν σε αυτήν την περιοχή μόνο για 5 λεπτά. Παρακαλώ σημειώστε ότι όποιο όχημα παραμείνει σταθμευμένο για μεγαλύτερο διάστημα ή αφεθεί ασυνόδευτο σε αυτήν την περιοχή θα ρυμουλκείται για λόγους ασφαλείας.

Τα τέλη ρυμούλκησης είναι 85 ευρώ μαζί με ένα πρόσθετο τέλος 10 ευρώ για κάθε μέρα παραμονής του οχήματος στον χώρο φύλαξης κατασχεθέντων οχημάτων.

( Οι πληροφορίες προέρχονται από την http://www.cyprusairports.com.cy )

Για να βρείτε όλες τις πληροφορίες και ακόμη να μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγαμα απογειώσεων και προσγειώσεων ( αναχωρήσεων και αφίξεων) των αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας, Πάφου, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, συνδεθείτε με τις πιο κάτω διευθύνσεις:

 http://www.cyprusairports.com.cy

http://www.aia.gr

http://www.thessalonikiairport.gr

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά, Ταξιδιωτικά - περιηγητικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s