Ένας μοναχός από το μοναστηριακό κελί στο κοσμικό κελί

Χαίρε ω χαίρε δικαιοσύνη των Ελλήνων.

Για έναν που έχει μελετήσει, έστω και από περιέργεια, εγκεφαλικά ή εγκυκλοπαιδικά, το σκεπτικό της βιωματικής ενάσκησης της πνευματικής ζωής στον παρόντα κόσμο και έχει κατανοήσει πλήρως τον τρόπο που σκέπτονταν και δρούσαν όλοι οι μέχρι σήμερα άγιοι και όλοι εκείνοι που στις μέρες μας  αγωνίζονται πνευματικά, τότε είναι σε θέση να αντιληφθεί το μέγεθος του πνευματικού χριστουγεννιάτικου δώρου που χαρίζει ο Θεός στον ηγούμενο του Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, πατέρα Εφραίμ. Ενός πνευματικού ανθρώπου  –μοναχού-  ο οποίος, με την πείσμωνα εισήγηση της ανακρίτριας, οδηγείται στο κελί (προφυλακιστέος) για να μην δράσει, άκουσον, άκουσον …χειρότερα ή για να μην δραπετεύσει από το μοναστηριακό κελί του, κάπου εκεί στα βουνά της Χαλκιδικής,  ή για να μην εξέλθει κρυφίως από τη χώρα του.

Οποία  ακατάσχετη αγριότητα της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία δήθεν  εκφράζει και προασπίζει τη δικαιοσύνη, ενώ είναι τόσο δυσανάλογη του όλου γεγονότος.

 Τιμωρείται ο εν λόγω μοναχός,  επειδή τάχατες άρπαξε ύπουλα και με μαφιόζικο τρόπο την περιουσία του δημόσιου. Να την κάνει τι; Μήπως για να την απολαύσει στα θέρετρα της Ελβετίας και να ζει με το γλυκασμό διατήρησης τραπεζικών λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού ή να την κληροδοτήσει στα παιδιά του για μια καλύτερη ζωή μέσα στην πολυτέλεια, στη χλιδή και στη διευκόλυνσή τους σε διασκεδάσεις στα πολυδιαφημισμένα καμπαρέ του κόσμου, στα καζίνο και στις χαρτοπαιχτικές λέσχες του εξωτερικού και στην ανέγερση εξοχικών κατοικιών στις Μπαχάμες ή κάπου αλλού; Ή ακόμη για να αγοράσει πολυτελή αυτοκίνητα και γιοτ και με αυτά να διασχίζει τις αριστοκρατικές συνοικίες των Αθηνών και να αρμενίζει στο Αιγαίο ή σε μακρινές θάλασσες όπως της Καραϊβικής και των Σεϋχελλών;

Αν είναι όμως να σκεπάσουν, οι ασύδοτοι της πολιτικής και  τα καθάρματα της κοινωνικής αφαίμαξης, τα δικά τους οικονομικά σκανδαλώδη τερτίπια που βοούν στη συνείδηση του λαού και αλληλοκαλύπτονται δεόντως και τεχνηέντως, να ξέρουν ότι δεν μπορούν να βλάψουν τον Εφραίμ ή οποιοδήποτε άλλο Εφραίμ από πλευράς βιωματικής και πνευματικής δεοντολογίας.  Κατά τη χριστιανική δεοντολογία η ανοχή είναι θυσιαστική  αγάπη προς το πλησίον. Τα ανομήματά τους τα φορτώνεται ο Εφραίμ ο οποίος ξέρει να φέρει το σταυρό, οποιοδήποτε σταυρό. Ουαί και αλλοίμονο όμως σε αυτούς που πελαγοδρομούν  στις νομικίστικες διαδικασίες και έχουν την ψευδαίσθηση ότι προασπίζουν και επιβάλλουν  το δίκαιο και ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα του λαού αλλά στρουθοκαμηλίζουν καλυπτόμενοι στην ερμηνεία περισπούδαστων νομικών συγγραμμάτων που γράφτηκαν για μια πιο δίκαιη κοινωνία αλλά δυστυχώς  επιβάλλονται μέσω ενός αμφιλεγόμενου μηχανισμού στον οποίο έχουν παρεισφρήσει αλλογενή ζιζάνια.

Ωραία λοιπόν. Μετά την πανηγυρική προφυλακιστέα ενέργεια της δικαστικής εξουσίας των Αθηνών, σε βάρος ενός μοναχού του Αγίου Όρους, να είστε βέβαιοι ότι η τραυματισμένη χώρα θα έχει καλύτερες  μέρες. Θα εμφανιστεί φως στη σήραγγα του χάους που δημιούργησαν οι εκφραστές των κρατικών και άλλων φορέων και να είστε σίγουροι ότι θα σωθεί ο τόπος από την κατρακύλα των περισπούδαστων πολιτικών, και όλων των άλλων ηγετών που σύρουν και διασύρουν τη χώρα κατά συρροή εδώ και αρκετά χρόνια. Λοιπόν έτσι σώζεται ένας τόπος; Να προφυλακίζουμε μοναχούς –  κατ΄επίφαση ενόχους – και να αφήνουμε ελεύθερους  τους ομόκεντρους και ομοιοφαγάδες, αυτούς που τραυμάτισαν, έκλεψαν, βίασαν και διέσυραν ακατάσχετα τη χώρα παγκόσμια; Να μην αγγίζουμε αυτούς που τσέπωσαν εκατομμύρια, υπηρετούντες τάχατες τη χώρα ενώ ασελγούσαν στα όνειρα και τις προσδοκίες του απλού λαού; Αυτοί όλοι να σεργιανίζουν ελεύθεροι, καλοί και ωραίοι, προασπίζοντας την τσέπη τους και την κτήση τους και εμείς να ντρεπόμαστε  να λέμε ότι είμαστε απόγονοι  Ελλήνων; Διασύρθηκε λοιπόν η χώρα  κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, τώρα ας διασυρθεί και εκκλησιαστικά.

Και παρατηρείται το παράδοξο, το ανέντιμο, το τραγελαφικό και το ανάρμοστο γεγονός που πλήττει την ισονομία και τη δικαιοσύνη έναντι όλων των πολιτών μιας χώρας. Οι ύποπτοι να είναι αρχικά 32 πολιτικοί. Η Εξεταστική και σε συνέχεια  η Προανακριτική Επιτροπή να προτείνει ως ύποπτους 5, η ολομέλεια της Βουλής να απαγγέλει κατηγορίες και εξέταση από τη Δικαιοσύνη μόνο για 3 και τέλος το Δικαστικό Συμβούλιο να παραγράφει τα αδικήματα όλων των πιο πάνω πολιτικών υπόπτων με βάση, άκουσον – άκουσον το σύνταγμα. Στη θέση αυτών αρπάζουν έναν μοναχό με πολλή σπουδή, γρηγοράδα και μέριμνα μήπως και περάσουν μερικές μέρες και … ο εγκληματίας ξεφύγει της χώρας και δίδονται οδηγίες αν είναι δυνατό να συλληφθεί την ώρα που βρίσκεται εντός της εκκλησίας έστω και αν είναι ανήμερα των Χριστουγέννων με τη δικαιολογία μήπως και …διαπράξει νέα αξιόποινα αδικήματα. Χαίρε ω χαίρε δικαιοσύνη των Ελλήνων.

Κατηγορείται ο ηγούμενος επειδή προσπάθησε να διαχειριστεί εκκλησιαστική περιουσία που θα την χρησιμοποιούσε  για τη συντήρηση μιας μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς και θα επίλυε  τα άμεσα προβλήματα ενός δεινοπαθούντος ποιμνίου.  Η υλική στήριξη  θεωρείται μέσον για τη σωματική επιβίωση και την πνευματική στήριξη, ειδικά ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν το πνευματικό σθένος  να αντέξουν στην ταλαιπωρία και στα διάφορα προβλήματα που επιφυλάσσει η ζωή.  Ποιος όμως από το δικαστικό ή πολιτικό τομέα καταλαβαίνει αυτά τα ψιλά γράμματα; Αν όμως κάποιοι καταλαβαίνουν και εντούτοις προχωρούν σε αυτές τις πρωτοφανείς και παράδοξες ενέργειες, τότε είναι σίγουρο ότι ύποπτοι και αλλότριοι σκοποί κρύβονται κάτω από την τελευταία σκευωρία εναντίον του εν λόγω ηγουμένου.

Τώρα παρέμεινε μόνος ο μοναχός, αυτός  ο άσχετος από τις παγίδες των χρημάτων, να κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας. Ποιος;  Ένας σύγχρονος Σαμαρείτης που δεν έχει «πού την κεφαλήν κλίναι», ενώ οι πραγματικοί ένοχοι, με βάση συνταγματικές πρόνοιες, διακινούνται μεταξύ Κολωνακίου και Ελβετικών θέρετρων με θράσος έκφρασης, άνεση διακίνησης και με τον αέρα της κατοχής  δήθεν εξαιρετικών ικανοτήτων για  …συνέχιση της προσφοράς τους  προς τον τόπο.

Χαίρε ω χαίρε δικαιοσύνη των Ελλήνων.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πνευματικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ένας μοναχός από το μοναστηριακό κελί στο κοσμικό κελί

  1. Ο/Η MNASON λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας. Σας συγχαίρω.
    Δείτε το βίντεο που βρήκα στο youtube για να καταλάβετε ποιον φυλάκισαν. Ο Εφραίμ να κάθεται απέναντι από τον ηγέτη μιας υπερδύναμης (γεγονός που οι πλείστοι καριερίστες πολιτικοί δεν φαντάζονται ότι θα κάνουν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.) και να ζητά βοήθεια για την Ελλάδα.

    • Ο/Η Yetos λέει:

      Σχετικό στην ανάρτηση 28/12/2011. Η πείρα μου λέει ότι ουδέποτε τα εμφανιζόμενα πράγματα είναι όπως φαίνονται. Κάτω από τα γεγονότα κρύβονται αλλότρια και ύποπτα ελατήρια που έχουν να κάνουν με ό,τιδήποτε άλλο εκτός από την προσπάθεια επιβολής δικαιοσύνης. Σε ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s