Όλη νύκτα βρέχει…

Αυτό θα πει να βασιλεύει η βροχή. Αυτό θα πει να ενεργοποιούνται εμφαντικά,  στο στερέωμα του δικού μας ορατού κόσμου, σχεδόν όλα τα στοιχεία τα φύσης. Άνεμος, αστραπές, μακρόσυρτες βροντές και βαρυφορτωμένα σύννεφα που αγκομαχώντας ταξιδεύουν προς ανατολάς.  Οι χοντρές στάλες της βροχής  και το ορμητικό γαργάρισμα του τρεχούμενου όμβριου νερού κυλάει ορμητικά προς τα κατάντη και κατακτά τη δική του γη την οποία ο άνθρωπος λεηλατεί ασύστολα εδώ και καιρό. Όλη νύκτα βρέχει παρά τις επιστημονικές αναφορές περί αλλαγής του κλίματος και επέκτασης των περιοχών που θα μαστίζει η ανομβρία.

 Όλη νύκτα η βροχή, τα ποτάμια και οι ποταμοειδείς σχηματισμοί επί της επιφάνειας του εδάφους επιτελούσαν το άγιο έργο τους. Να προσφέρουν με τον πιο παραστατικό τρόπο τη πηγή ζωής στον άνθρωπο. Το νερό. Να δοθεί ανάσα ζωής στο τελειότερο δημιούργημα του Θεού, που όλο και παραπονιέται και δυστροπεί και ασχημονεί και μεμψιμοιρεί και πυροβολεί τους ουρανούς για την  δήθεν κακή του μοίρα επί της γης. Ο ουρανός βρέχει θορυβωδώς, χρησιμοποιώντας όλα τα «σύνεργά του» για να μην πει κάποιος ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δεν μυρίστηκε, δεν άγγιξε, δεν γεύτηκε το άρωμα της βροχής.

Όλη νύκτα η βροχή προσεύχεται ανιδιοτελώς με μεγαλοπρέπεια, εν τη πράξει, για το καλό του άνυδρου ανθρώπου. Μια ατέλειωτη δοξολογία της βροχής στην εκκλησία της φύσης.

Βρέχει… Βρέχει… Βρέχει…

(Η φωτογραφία παραχωρήθηκε ευγενώς από τον γείτονα φίλο AMARG τον οποίο ευχαριστώ).
Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s