Αυτό θα πει συνείδηση καθαριότητας…

Κοινοτικός, ξένης χώρας με κουλτούρα κατακτήτριας,  –παραγείτονάς μου –  περνούσε πολύ πρωί μπροστά από το σπίτι μου, παίρνοντας περίπατο τον εύσωμο σκύλο του. Κάθε τόσο έσκυβε επιδεικτικά  –εγώ καθάριζα τον κήπο μου εκείνη τη στιγμή- και μάζευε πλαστικά σακουλάκια και χαρτιά που ο αέρας της νύκτας τα στρίμωξε μεταξύ πεζοδρομίου και ασφάλτου.

Κάθε φορά που ο κοινοτικός έσκυβε να πάρει ένα χαρτί,  πίσω του ο σκύλος έβρισκε την ευκαιρία και ουρούσε στο χαμηλό περιτείχισμα τού πάρκου, όπου συνήθως κάθονται τα παιδιά και περιμένουν το λεωφορείο ή τους δικούς τους για να τους παραλάβουν.

Τα πλαστικά σακουλάκια  είναι ακαθαρσίες. Τα ούρα του σκύλου είναι …ροδόσταγμα;

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά. Bookmark the permalink.

2 Responses to Αυτό θα πει συνείδηση καθαριότητας…

 1. Ο/Η k.M. λέει:

  διυλίζει τον κώνωπα …

  • Ο/Η Yetos λέει:

   Πράγματι διυλίζουν τον κώνωπα … Δεν είμαι εναντίον των ζώων αλλά εναντίον της μεθοδολογίας, του τρόπου και του βαθμού αντιμετώπισης των ζώων σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που έχουν στον άνθρωπο. Τα ζώα τα αγαπάμε δεν τα «εναγκαλιζόμαστε». «Εναγκαλισμός» σημαίνει να κοιμούνται στο κρεβάτι μας, να τα ταΐζουμε πανάκριβα έτοιμα φαγητά, να τους έχουμε ξενοδοχεία ανάπαυσης, να ενδιαφερόμαστε για την ευημερία τους περισσότερο από την ευημερία των ανθρώπων. Αυτή η ταχτική δεν είναι βιασμός της φύσης; Τα ζώα είναι ζώα και ο άνθρωπος, άνθρωπος. Αν κάποιοι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι, αυτό είναι άλλη ιστορία.
   Τα ούρα του σκύλου είναι ούρα σκύλου και τα ούρα του ανθρώπου είναι ούρα ανθρώπου. Άρα τα ούρα του σκύλου είναι ούρα του ανθρώπου. Επομένως ο ίδιος ο κοινοτικός κατουρούσε στο περιτοίχισμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s