Πάλι καλοκαίρι…

Πολύ γρήγορα μπήκαμε στον Ιούνιο. Μπήκαμε αισίως στην τροχιά του  καλοκαιριού. Πάντα, τα καλοκαίρια είναι θερμά τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Ήλιος λιοπύρι, έντονο φως, ένταση σώματος και ψυχής, αντιθέσεις, πόλεμοι και μαύρες θύμισες που κόβουν την ανάσα.  Εμείς σήμερα, εδώ, όρθιοι επί των επάλξεων μεμψιμοιρούμε για τη ζωή, τις καθημερινές δυσκολίες, κυρίως για τα τρέχοντα θέματα, ειδικά για την τροχιά των πατρίδων, εν μέσω οικονομικής κρίσης  που δυστυχώς αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία πρόκλησης πολλών άλλων πιο σημαντικών κρίσεων, όπως είναι  η κοινωνική, η ηθική, η οικογενειακή και η γενικότερη αταξία στη συνομολόγηση ενός κοινού ακομμάτιστου εθνικού στόχου.

Στις μέρες μας, παρά τα καθημερινά προβλήματα, ο  Ιούνιος είναι ο πιο καλός μήνας του καλοκαιριού. Οι διακοπές που έρχονται, τα παιδιά που θα τα έχουμε περισσότερο χρόνο κοντά μας, τα κρύα πρωινά, τα «ευανάγνωστα» ηλιοβασιλέματα και τα πρώτα άνθη του γιασεμιού.

Στο στενό χώρο της διαβίωσής μας, παρατηρούμε την εξαφάνιση της «κακομοιριάς» που είχε μέχρι τώρα ο κήπος από τη στασιμότητα τής ανάπτυξης της βλάστησης, την παρουσία αποξηραμένων κλάδων, το κυνηγητό των φύλλων που τρύπωναν παντού  και την αδυναμία που νοιώθαμε να επιβάλουμε την τάξη και την ασφάλεια στο μικρό μας παράδεισο. Τώρα η ζωτικότητα του πράσινου εντυπωσιάζει, το χρώμα και το άρωμα των λουλουδιών δημιουργούν ευφορία, οι γλάστρες αυξάνονται με τη φύτευση βασιλικού, μέντας, θυμαριού και γενικά  ο τόπος λάμπει από ζωή, ομορφιά και καθαριότητα.

Ο Ιούνιος είναι πια γεγονός με το αντίο στο σχολείο και την πολλή θάλασσα που αφειδώλευτα την βλέπουμε να κυματίζει στο γαλάζιο πέπλο της, σε αντίθεση με την ψυχή μας που κυματίζει στις γκρίζες αγωνίες της, για το τι μέλλει γενέσθαι στην πατρίδα.

Ο «υετός» παραμένει αθεράπευτα προσκολλημένος στη μαγεία της χειμωνιάς, περίοδο όπου τα στοιχεία της φύσης βρίσκονται σε πλήρη δράση, ξεσκεπάζοντας τη μηδαμινότητα του ανθρώπου και την αδυναμία του να τα δαμάσει, όπως αυτός επιθυμεί και σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την προσωρινότητά του σε αυτή την τόσο αμφιλεγόμενη διάσταση της ζωής.

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s