Για ένα πουκάμισο αδειανό…

Εκεί, για ένα debate …τόσος σάλος

Εδώ, για έναν ενδιάμεσο πρόεδρο …τόσος μόχθος

Εκεί, ούτε ένα ντιμπέϊτ (debate) δεν είναι άξιοι να κάνουν και ο ελληνικός λαός περιμένει να συμφωνήσουν για να βγάλουν τη χώρα από το χάος της οικονομικής κρίσης.

Εδώ, έναν κοινό ενδιάμεσο υποψήφιο πρόεδρο δεν μπορούν να βρουν και περιμένουμε να συμφωνήσουν πρώτα μεταξύ τους και μετά όλοι μαζί με την αντίπερα όχθη για να λύσουν το πρόβλημά μας.

Ουαί και αλλοίμονο στις γενιές εκείνες που θα τύχουν να έχουν τέτοιους ηγέτες, ως μπροστάρηδες της πορείας τους και προασπιστές των ονείρων τους.

Ας μην ξεχνούμε όμως ότι οι ηγέτες είναι το αποτέλεσμα της «ελεύθερης βούλησης» των πολιτών. Είναι η συνισταμένη πολλών ψήφων που εκφράζει το ελεύθερο δημοκρατικό δικαίωμα εκάστου να ορίζει τον ηγέτη που θέλει να τον εκπροσωπεί. Οι πολίτες όμως  δεν έχουν όλοι το κριτήριο της πολιτικής αξιολόγησης και παρασύρονται εύκολα από παράγοντες που διαμορφώνονται ύστερα από τυχοδιωκτισμό, λαϊκισμό, υποσχέσεις και ωραία λόγια που χρησιμοποιούν, κάθε φορά, υποψήφιοι επιτήδειοι. Και τελικά βγαίνουν στο προσκήνιο «χαρισματικοί» ηγέτες.  Ο γλυκασμός της δόξας είναι τέτοιος που πιστεύουν και οι ίδιοί τους ότι είναι άξιοι να κυβερνήσουν τάχατες τον τόπο. Και ρίχνονται στο φαγοπότι και στο γλέντι, παρέα με την εξουσιαστική ομήγυρη σε ένα διαρκές παραμυθένιο συμπόσιο.

Αλήθεια, ποιοι και πού είναι εκείνοι οι ηγέτες που αγαπούν πραγματικά την πατρίδα και φτωχαίνουν για την πατρίδα;

Με τέτοια μυαλά που διαθέτουν οι σημερινοί μας ηγέτες, θα πρέπει να αγαπά πολύ ο Θεός το έθνος για να κυματίζει ακόμη στην Ακρόπολη η ελληνική σημαία και εδώ να επιβιώνουμε ακόμη, σαν «χρυσοπράσινο φύλλο» που είναι ριγμένο και μουχλιασμένο στην αλμύρα της θάλασσας, στο ανατολικό τέρμα της Μεσογείου.

(Η αναφορά μου σε ηγέτες, συμπεριλαμβάνει διευθυντές, βουλευτές, υπουργούς, γενικά ανθρώπους που ορίζονται με οποιοδήποτε τρόπο να αντιπροσωπεύουν τον πολίτη). ( Ίδε Κανέλλη – Κασιδιάρη).

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s