Ανοίξτε παράθυρο στη βροχή

IMG_0189Εν μια νυκτί, έτσι ξαφνικά, η βροχή άλλαξε τη διάθεσή μας και ξημέρωσε η μερα με άλλη προοπτική. Εκεί που η θλίψη από τα άσχημα παιχνιδίσματα της οικονομικής κρίσης εμπότισε για τα καλά τα πρόσωπά μας, ξαφνικά φάνηκε να χαμογελάει η ελπίδα στον ορίζοντα. Σταματήσαμε να σκεφτόμαστε τα κλιμακωτά και τα οριζόντια, τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα, το …άπαξ και τα εφάπαξ, ταμιευτικές, ταμιακές και άτιμες συμβάσεις, τα κτηματικά και τους συντελεστές, τα μνημόνια και τα μνημόσυνα των κεκτημένων. Ας κουρεύονται λοιπόν όλοι και ας μας αφήσουν ήσυχους οι διάφοροι καλοθελητές -κυρίως οι ευφάνταστοι πολιτικοί μας- από τη φοβέρα της επιστημονικής και προεκλογικής τους μανίας. Ας κουρεύονται οι ψευτολεβέντες, οι δήθεν μπλεγμένοι στα κοινά του τόπου οι οποίοι υπό μορφή υπόμνησης και διορατικότητας για δήθεν δεύτερο μνημόνιο, τρίτο μνημόνιο …πεντηκοστό μνημόσυνο, προσπαθούν να υποκλέψουν ψήφους από έναν δύσμοιρο λαό και να επιβάλουν προσωπικό εκτόπισμα.
Και έτσι ξαφνικά, ο μεγαλύτερος πλούσιος στον πλανήτη μας -η βροχή – δεν δείλιασε στον μπαμπούλα των περικοπών, ούτε έλαβε υπόψη της το πήγαινε – έλα της τρόικας, το αλαλούμ των βουλευτών και των άλλων μανδαρίνων της πολιτικής, ούτε υπολόγισε τη ζημιά των ετήσιων καταθέσεών της στην τράπεζα της φτωχομάνας γης και ήλθε στον τόπο μας να επενδύσει εκατομμύρια. Ήλθε μεγαλόπρεπα, ετσιθελικά και άφοβα σε πείσμα όλων εκείνων που δράττοντας την ευκαιρία υπομειδιούν και στοχεύουν να καθηλώσουν το ηθικό του απλού πολίτη. Να καθηλώσουν την προοπτική του μεσαίου και μικρού επιχειρηματία, του δημόσιου και ιδιωτικού υπαλλήλου, του φτωχού εργάτη και τεχνίτη.
Η βροχή δεν σταμάτησε ποτέ από το να είναι σύμμαχος και συνοδοιπόρος του γνωστικού ανθρώπου ο οποίος εντός της ύλης διαβιώνει εκτός της ύλης. Βλέποντας τα αιχμηρά ακόντια να εκτοξεύονται εναντίον του τα μετουσιώνει σε πνευματικά εφόδια. Διαβλέποντας το κακό που έρχεται απειλητικά, το μετατρέπει σε χρυσή ευκαιρία αντοχής, υπομονής και εγκαρτέρησης.
Και η βροχή συνεχίζει να μετατρέπει συθέμελα τον εξωτερικό κόσμο του ανθρώπου –το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει- και τον εσωτερικό του κόσμο –τη διάθεση της ψυχής, την καρδιά και τη σκέψη-, χαρίζοντας αφειδώλευτα ψηφίδες ευφορίας που συμπληρώνουν και αναπληρώνουν το ψηφιδωτό της προσωπικής ευτυχίας. Ιδού ο ατεμάχιστος, αδιάφθορος και στέρεος μισθός τον οποίο δεν μπορεί καμιά τρόικα, καμιά πολυεθνική εμπορική εταιρεία, καμιά κρίση να περικόψει και λεηλατήσει.
Ανοίξτε το παράθυρο της ψυχής σας στη βροχή για να γεμίσει τη σκέψη σας με εικόνες ομορφιάς και την καρδιά σας με το γλυκασμό της αγάπης…

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά, Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s