Ουφ, με αυτή την κατάσταση!!!

ΟυφΜε όλη αυτή την ανακατωσούρα που δημιουργήθηκε με την οικονομική κρίση και τα παιχνίδια των πιστωτών μας, ξεφύγαμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ξεχάσαμε να εκφραζόμαστε όπως πρέπει και να εξωτερικεύουμε με ομορφιά εκείνα που βρίσκονται ταξινομημένα στον εσωτερικό μας κόσμο. Με την αγωνία της οικονομικής τακτοποίησης του τόπου μας επήλθε μια πρωτοφανής σύγχυση των ονείρων μας, των προσδοκιών και των οραμάτων μας.

Η προσγείωση είναι ανώμαλη. Εκεί που ο καθένας είχε τροχοδρομημένες καταστάσεις στην πορεία της ζωής του, βρέθηκε να είναι κρεμασμένος  στα ΜΜΕ και να προσπαθεί να ερμηνεύσει την τάδε χειρονομία του τάδε στο euro group και να προσπαθεί να αποσπάσει νόημα από το ψυχρό χαμόγελο της ασπρομαλλούσας  κυρίας του ΔΝΤ.  Άσε που η αμίλητη ομάδα, της εδώ Τρόικας φιγουράρει στα ΜΜΕ αγέρωχη, αυστηρή, απρόσωπη, εκπροσωπώντας βέβαια την ψυχρή και ανάποδη δύναμη του χρήματος που δυστυχώς κυριαρχεί, προεξάρχει και καταδυναστεύει τον κόσμο τούτο.

Όλα τούτα προκαλούν κατάθλιψη και άγχος που, για να λέμε την αλήθεια, δεν αγγίζουν αυτούς που ήταν και συνεχίζει να είναι συνηθισμένοι να ζουν στην εγκράτεια και τώρα είναι απελευθερωμένοι από την τρομακτική αύρα που εκπέμπει η τρόικα και οι αυτάδελφοί της. Όλοι οι άλλοι ας φιλοσοφήσουμε σοβαρά τη ρήση των Στωικών φιλοσόφων: «Ουδέν καλόν αμιγές κακού». Να αξιοποιήσουμε εμείς και τα παιδιά μας ό,τι καλό θα μπορούσε να εξαχθεί από αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο και από αυτή την «άτιμη» αντιμετώπισή της από τους ταγούς του διεθνούς θησαυροφυλακίου.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πνευματικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s