Μια αράχνη πρόδιδε την απουσία του γείτονα

1Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει

Πρόσφατα γείτονάς μου αποφάσισε να ταξιδεύσει για λίγες μέρες στο εξωτερικό. Έχοντας υπόψη τη μάστιγα των διαρρήξεων που έχει ενσκήψει τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, προσπάθησε να διπλο- ασφαλίσει την οικία του, παντοιοτρόπως, ποικιλοτρόπως  και με τις πιο έξυπνες μεθόδους, με το σκεπτικό να μην γίνει γνωστή η απουσία του από το σπίτι.

Αρχικά καταπιάστηκε με το φωτισμό. Σε κάποιες επιλεκτικές φωτιστικές λάμπες έβαλε χρονοδιακόπτη (time switch) έτσι που να ανάβουν μόλις σκοτεινιάζει και να σβήνουν  πριν χαράξει το πρωί. Το ίδιο έκανε και με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο για να λειτουργούν σε συγκεκριμένες ώρες. Φρόντισε ακόμη να αυτοματοποιήσει και το πότισμα του κήπου του. Έξω από το σπίτι τοποθέτησε ειδικούς προβολείς με αισθητήρες, που άναβαν μόλις προσέγγιζε κάποια κίνηση, ανθρώπου, γατιού, σκύλου, κότας, ακόμη και με το φύσημα του αέρα.

Σκοπός όλων αυτών των μέτρων ήταν να φαίνεται ότι οι νοικοκύρηδες δεν απουσιάζουν από το σπίτι και έτσι να αποτρέπεται ο όποιος σχεδιασμός  διάρρηξης.

3Όταν ο αγαπητός γείτονας επέστρεψε από το ταξίδι και πήγε στην κεντρική πόρτα για να ξεκλειδώσει και να εισέρθει στην οικία του, έμεινε εμβρόντητος.  Ακριβώς μπροστά στην κλειδαριά μια ευμεγέθης αράχνη πρόφθασε και ύφανε με δεξιοτεχνία ένα ολόκληρο κύκλο αραχνοκέντημα  με ακτίνα εικοσιπέντε περίπου εκατοστών. Ο αραχνοκέντητος ιστός εμπόδιζε τον ιδιοκτήτη να ανοίξει τη θύρα και μαρτυρούσε εμφαντικά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κεντρική πόρτα παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστή.

Όλα τα μέτρα που πήρε πριν την αναχώρησή του από το σπίτι τελικά απέβαιναν μάταια και ας αναβόσβηναν οι λάμπες στο εσωτερικό, ας έπαιζαν «του αέρα» η μουσική από τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και ας ακριβοπλήρωνε ρεύμα για να …παίζουν τα γατιά και οι νυκτόβιες κότες με τις εξωτερικές λάμπες κάνοντας χάζι που είχαν τέτοια μαγική δύναμη να τις ανάβουν.

Τελικά τον έσωσε η τύχη και όχι τα μέτρα που πήρε με τόση μεθοδικότητα. Αν δοκίμαζε διαρρήκτης να προσεγγίσει την κεντρική πόρτα διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.  Ο αραχνοκέντητος ιστός που ύφανε με τόση δεξιοτεχνία η αράχνη θα πρόδινε την απουσία του ιδιοκτήτη από την οικία του.

Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει.

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά, Ταξιδιωτικά - περιηγητικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s