άδομε κρυφίως

images«The Voice and the Battles»

Παρακολουθώντας κάποιες ζωντανές τηλεοπτικές σειρές που αναδεικνύουν φωνές στο τραγούδι, (π.χ. το THE VOICE) αναγκαστικά μάθαμε κι εμείς -οι αδαείς-, μερικές πρωτόγνωρες -για εμάς-μουσικές εκφράσεις. Όπως:  οι ψηλές σου, τα περάσματά σου, οι χαμηλές σου, κορώνες, γυρίσματα, ψυχή, καρδιά, λυγμός, διάφραγμα, ισορροπία, πάλλουσα φωνή, υπερβολή, ζεστασιά κ.ά.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι ότι, αν μέχρι σήμερα τολμούσαμε να σιγοτραγουδάμε στο μπάνιο ή κάπου κρυφίως, τώρα το στόμα μας σφραγίστηκε επτάκις. Μόλις δοκιμάσουμε να άδομε, ως εκ θαύματος εκβάλλονται από το …διάφραγμά μας βρυχηθμοί απροσδιόριστης μουσικότητας. Ας είναι.  Ο καθένας με το τάλαντό του.

Εν πάση περιπτώσει, οποιοδήποτε  εύγε στους τραγουδιστές και τραγουδίστριες, δεν πρέπει να απευθύνεται στο δωρεάν τάλαντο που έχουν, αλλά στις προσωπικές προσπάθειες που κάνουν ή θα κάνουν για καλλιέργεια και τελειοποίηση αυτού του ευεργετικού χαρίσματος. Το μεγάλο εύγε αφορά στο αποτέλεσμα της αρχαίας ρήσης, «τα καλά κόποις κτώνται» και της εκκλησιαστικής ρήσης «τα γαρ καλά έργα κόπω κτώνται και πόνω κατορθούνται».

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s