Το τρένο έρχεται…

Στην επιστροφή μας προς την «αγαπημένη πατρίδα», η πορεία μας είναι διακοπτόμενη. Από σταθμό σε σταθμό. Το τρένο σταματά στον σταθμό για λίγη ώρα, ανοίγουν οι πόρτες και όποιος θέλει, ανεμπόδιστα, αναβαίνει τις σκάλες και εισέρχεται στα βαγόνια. Αναχωρεί το τρένο πάντα στην ώρα του. Σημασία έχει να μην το χάσουμε. Ευτυχείς είναι εκείνοι που βρίσκονται σε εγρήγορση, έρχονται νωρίς στον σταθμό και προλαβαίνουν το τρένο. Αναχωρούν, τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη στάση,  με την ελπίδα ότι από σταθμό σε σταθμό θα βρίσκονται πιο κοντά προς την Ιθάκη τους. Γαλήνιοι και ωραίοι, σε πλήρη αρμονία με τη νοσταλγία που νιώθουν για την «κοινή πατρίδα».

Κάθε σταθμός είναι και ένα Πάσχα, για την ψυχή μας, για την οντότητά μας. Είναι ένα φτερούγισμα τού είναι μας, σε μια ανοδική πορεία που έχει σκοπό και τέλος. Κάθε επαναλαμβανόμενος σταθμός είναι και μια επαναλαμβανόμενη αποκάλυψη του Θεού. Η πρόσβαση στον σταθμό επιτρέπεται σε όλους. Το κάθε ταξίδι είναι δωρεάν. Και τούτο για να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε για δήθεν διακρίσεις και μεροληψίες.

Το Πάσχα 2014 βρίσκεται εν όψει. Το τρένο οσονούπω φθάνει στον σταθμό. Ας ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας και ας πάμε νωρίς στον σταθμό για να προλάβουμε το τρένο. Χωράει όλους και είναι δωρεάν. Αν δεν προλάβουμε, γιατί μας έφαγε η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα, τότε ας περιμένουμε του χρόνου, αλλά να ξέρουμε ότι η Ιθάκη μας θα είναι μακριά, …ακόμη. Αν μπούμε τώρα στο τρένο, κερδίζουμε απόσταση και χρόνο. Κερδίζουμε τη χαρά και τη γλυκύτητα που παρέχει η όσο το δυνατό απομάκρυνσή μας από τη «χώρα» του αυτό-εγκλωβισμού μας.

ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

Advertisements
This entry was posted in Πνευματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s