Καιροσκοπικές συνεργασίες

1Τελευταία κάποιοι αρχηγοί κομμάτων συναγελάζονται με άλλα κόμματα και συνομιλούν επί διάφορων θεμάτων. Όπως δημόσια δηλώνουν συναντούνται για τη σωτηρία της πατρίδας… Ουδέν μεμπτό. Γνωρίζοντας όμως τη βαθύτερη φιλοσοφία των κομμάτων, την τακτική και την όλη ιστορία των συνεργασιών τους μέχρι σήμερα, το μυαλό μας πηγαίνει κάπου αλλού. Ίσως να γίνεται μια προσπάθεια συνεργασίας για τις επόμενες εκλογές. Και είναι λογικό να περιμένει κάποιος ότι ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές, αν σκεφτεί τους αγώνες και τις μεθοδεύσεις, για την αναρρίχηση κάποιου στο θώκο του προέδρου του κόμματος. Οι αγώνες όμως δεν τελειώνουν στην αρχηγία του κόμματος, αλλά στην αρχηγία του κράτους. Και αυτό λογίζεται καταξίωση τόσο του κόμματος όσο και του προέδρου του.

Η συνεργασία λοιπόν προέδρου κόμματος, με άλλο κόμμα που μέχρι σήμερα κατηγορούσε σφόδρα, νομίζω δεν είναι, άσχετη. Εξ΄ου και δημόσιες δηλώσεις στις οποίες υπάρχουν οι πιο κάτω φράσεις:

«Κοινοί αγώνες μάς συνδέουν…»

«Είναι παρήγορο ότι βρίσκουμε πολλά σημεία να μας συνδέουν…»

«Συμφωνούμε σε πολλά σημεία…», κλπ, κλπ…

Ακόμη μια κοινότυπη διπλωματία κομματαρχών στην προσπάθειά τους να ανέλθουν στην εξουσία «πατώντας επί πτωμάτων» ακόμη και επί του πτώματος της πατρίδας τους, αγνοώντας ή καπηλευόμενοι τις πραγματικές ανάγκες του τόπου τους. Η μόνη τελικά συνεργασία που επιτυγχάνουν τα κόμματα, μέχρι σήμερα, είναι αυτή που γίνεται πριν τις εκλογές για τον προεδρικό θώκο. Ουδέποτε υπήρξε συνεργασία μεταξύ κομμάτων που αφορούσε ή αφορά την επίλυση κάποιου προβλήματος που ταλανίζει τον τόπο.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s