Είμαστε Έλληνες

untitledΈγινε προψές η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, για ανάδειξη του νέου Προέδρου της χώρας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε νέα δοκιμασία, εν καιρώ κρίσης. Με 160 ψήφους υπέρ, δεν βγαίνει Πρόεδρος. Εναντίον 135. Χρειάζονται 200 στη δεύτερη και 180 στην τρίτη ψηφοφορία. Οι 180 ψήφοι φαίνεται εκ των πραγμάτων να είναι δύσκολο να εκμαιευθούν. Όσοι βουλευτές έχουν μετρήσει τα κουκιά τους και δεν κερδίζουν, με τις νέες βουλευτικές εκλογές, σίγουρα θα ψηφίζουν υπέρ. Θα θέλουν το νέο Πρόεδρο της χώρας και όχι εκλογές …για το καλό του τόπου. Όλοι οι άλλοι, πηγαίνουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… .

Η αγανάκτηση τού λαού εκφράζεται χωρίς φρόνηση, λογική και μεθοδικότητα. Η δίκαιη αγανάκτηση, μετά την κακή διαχείριση των οικονομικών της χώρας, μετατράπηκε σε ανώριμη πορεία χωρίς βέβαιο το μέλλον.

kkiΜέσα στο μακρύ διάστημα της οικονομικής κρίσης, δυστυχώς, επικράτησε η άποψη ότι «εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, φταίνε οι άλλοι», πράγμα που οδήγησε την ανακατάταξη των διάφορων κομμάτων. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι πήγαν σε πολιτικό κόμμα που σήκωσε παντιέρα εναντίον των δανειστών. Τώρα τα άλλα κόμματα, θέλοντας να εξαναγκάσουν τους ψηφοφόρους τους να επιστρέψουν στην πάχνη τους, δεν ψηφίζουν Πρόεδρο για να πάνε σε εκλογές και να κερδίσει ο μεγάλος βοσκός που κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις καταστάσεις και να επεκτείνει το μαντρί του. Με την εκλογή τού μεγάλου βοσκού θα φθαρεί εν καιρώ, θα αγανακτήσουν οι παρείσακτοι ψηφοφόροι του και θα επιστρέψουν οσημέραι στα κόμματά τους .imagesCABMF3PL

Επομένως πρυτανεύει όχι το καλό της πατρίδας αλλά των κομμάτων. Η φυγή των ψηφοφόρων από τα οικεία κόμματα έγινε από σφοδρή αντίδραση. Η διακίνηση δεν είναι κακό πράγμα. Απεναντίας ενδείκνυται για να συνετίζονται οι πολιτικοί και να ανανεώνεται η πολιτική διαδρομή μιας χώρας. Αλλά αυτή η διακίνηση να γίνεται με γνώμονα το καλό του τόπου και όχι από προσωπικό συναισθηματισμό, στείρα αγανάκτηση και ανωριμότητα. Στο κάτω – κάτω υπάρχει η ρήση «μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον» και δεν επιλέγεται η ρήση «γαία, πυρί μιχθήτω» δηλ. «χώμα και φωτιά ας αναμιχθούν».

Εν πάση περιπτώσει. Με πιθανόν νέες εκλογές και ανάδειξη τού ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ευελπιστούμε να αλλάξει και ο τόπος. Να υλοποιήσει ο μεγάλος βοσκός όλα εκείνα που εξαγγέλλει επί μακρό χρόνο και «επί αμάξης». Μακάρι να επιτύχει να εκδιώξει την τρόικα, να μην δώσει πίσω τα λεφτά που δανείστηκε η χώρα, να έλθει η δραχμή, η χώρα να προοδεύσει, να αυξηθούν οι μισθοί, να μειωθούν οι φόροι, να επιστρέψουν αυτοί που εγκατέλειψαν τον τόπο λόγω ανεργίας, να ορθοποδήσουν οι τράπεζες, να αξιοποιήσει το φυσικό πλούτο και να αποκτήσει η Ελλάδα το μεγαλείο και το γόητρο των προγόνων. Να επέλθει η ανάπτυξη και η χώρα να γίνει στρατηγικό κέντρο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή. Να αποτελέσει πρότυπο χώρας που ανασηκώθηκε μέσα από τις στάχτες της , « αβρόχοις ποσί».

2Ό,τι και αν γίνει, είμαστε σίγουροι ότι η νέα περιπέτεια θα επηρεάσει έντονα, δραστικά και καταλυτικά όλους τους Έλληνες που ζουν στη διασπορά. Μια ισχυρή Ελλάδα αποτελεί μια μεγάλη ασπίδα που προφυλάσσει τον Ελληνισμό απανταχού της γης από μύρια κακά. Αν με τις νέες εκλογές ο τόπος καταρρεύσει επί των αρχαίων μνημείων της χώρας, εμείς όλοι, της ευρύτερης διασποράς, θα συνεχίσουμε να λέμε «Είμαστε Έλληνες». Θα συνεχίσουμε να γράφουμε ποιήματα για να εκφράζουμε με κομψότητα την αγανάκτησή μας για τις λανθασμένες επιλογές των πολιτικών και την αγάπη μας για τον έξοχο γεωγραφικό χώρο από όπου κάποτε πρυτάνευε η λογική μαζί με την ανδρεία, το συναίσθημα με την εγκαρτέρηση, ο ηρωισμός με την προοπτική.

Εμείς θα συνεχίσουμε πάντοτε να κραυγάζουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, τους μελοποιημένους στίχους: «Είμαστε Έλληνες».

«Είμαστε Έλληνες»

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s