Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

imagesCANOJB36Σήμερα, ημέρα Σαββάτο, 20/12/2014, πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Αλήθεια πόσες φορές στη ζωή μας περιμέναμε αυτή τη γιορτινή μέρα να έλθει, τελικά ήλθε και πέρασε; Πόσες φορές, από παιδιά, την προσμέναμε για χίλιους δυο λόγους; Ευτυχής είναι εκείνος που την προσμένει για ένα και μοναδικό λόγο.

Να αναβαπτισθεί στην κολυμβήθρα της Αγάπης. Όχι οποιασδήποτε μορφής αγάπης.  Αλλά της Αγάπης εκείνης που δίνει και δεν ζητάει. Της αγάπης εκείνης που σε γεμίζει με γλυκασμό και ταυτόχρονα με χαρμολύπη. Της Αγάπης εκείνης που αποτελεί προσωπικό σου θέμα. Που επιτελείται χωρίς διατυμπανισμένες διαδικασίες, θεατρινισμούς και υστερόβουλους σχεδιασμούς.imagesCAH8URVF

Έτσι απλά και αθέατα προσφέρεις την Αγάπη και φεύγεις με ταπεινότητα και εσωτερική ικανοποίηση, για την προσπάθεια που έκανες να σμιλεύσεις την ψυχή σου. Της αγάπης εκείνης με την οποία στερείσαι εσύ για να δώσεις ευτυχία και χαρά στον άλλο.

Να δώσεις τη χαρά και την ευτυχία στον άλλο, μέσα στα πλαίσια της κατά φύση ζωής και όχι με την Αγάπη σου να συμβάλεις στη διαιώνιση τού εκχυδαϊσμού και της λιπαρότητας μιας ζωής. Δηλαδή να εκφράσεις τη δοτικότητά σου προς τον πλησίον σου με ενέργειες, υπηρεσίες και δώρα που να συνάδουν με την καλλιέργεια της ψυχής και την καλλιέργεια των αγνών ανθρώπινων συναισθημάτων.

Advertisements
This entry was posted in Πνευματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s