Έκλεισε και αυτό το πάρτι…

imagesCA6XWLNAΌλοι οι πολιτικοί –οι οποίοι και στελέχωναν τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τού τόπου- ασελγούσαν ποικιλοτρόπως και κατ΄ εξακολούθηση επί των κυπριακών αερογραμμών και τώρα που οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν την πάρα πέρα συνέχιση τού βδελυγματικού αυτού βιασμού, τις θανάτωσαν απαρηγόρητοι, νίπτοντας τας χείρας τους και αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλο.

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι, από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα, όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί που κυβερνούσαν ή συγκυβερνούσαν ή ήταν αντιπολιτευόμενοι (όλα τα κόμματα πέρασαν από αυτά τα στάδια) και αποκαλούνταν σαν ηγήτορες τού δύσμοιρου αυτού τόπου, προφασιζόμενοι ότι διασφάλιζαν την ακεραιότητα της δημοκρατίας, τελικά βήμα προς βήμα τρωγόπιναν για το ίδιον συμφέρον. Άνθρωποι καταξιωμένοι, μορφωμένοι και ηθικού εκτοπίσματος φαγώνονταν διαχρονικά από τον καιροσκοπικό πατριωτισμό, από το σύστημα των διαπλεκόμενων συμφερόντων, το μύθο της οικογενειακής εμβέλειας και το μένος της κομματικής ενίσχυσης, που λειτουργούσε σαν κλειδί στην προσωπική καταξίωση των δικτυωμένων μελών.

Το «πατριωτικό σύστημα» των ολίγων διείσδυσε παντού. Σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο, στους ημικρατικούς οργανισμούς, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στο εμπόριο, στις αποχετεύσεις, στις τοπικές κοινωνίες, στις προσφορές και στις εθνικές αερογραμμές. Αυτό το «πατριωτικό σύστημα» δυστυχώς διείσδυσε ακόμη και στο μυαλό μεγάλης μερίδας του λαού.

Τι να κάνουμε; Ήγγικεν η ώρα της πληρωμής των διαχρονικών αμαρτιών μας… . Πληρώνουμε τις αμαρτίες μιας άτσαλης, ημιμαθούς, καιροσκοπικής και τυχοδιωκτικής, αλλοπρόσαλλης πολιτικής ( εξωτερικής και εσωτερικής) χωρίς πάγια στρατηγική για το καλό νοούμενο συμφέρον τού τόπου. Δυστυχώς αυτή η επικίνδυνη και εγκληματική πολιτική των πολιτικών μας (η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και της εκάστοτε αντιπολίτευσης) στο τέλος θα καταστρέψει αυτή την ίδια την πατρίδα.

 

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s