Οδός αφθαρσίας

3

Συγκλονιστική ήταν η λαοθάλασσα, στην πορεία που έγινε στο Παρίσι, την Κυριακή 11/01/2015, εναντίον της τρομοκρατίας. Συγκλονιστικό ήταν και το αποτέλεσμα των αναπληρωματικών εκλογών που έγιναν στην πόλη της Πάφου, την ίδια ημέρα, εναντίον της διαφθοράς.

Ο άνθρωπος που κέρδισε τις εκλογές είναι πρωτοστάτης διακομματικής ομάδας που πάλεψε για να ξεσκεπαστούν τα σκάνδαλα τού δήμου που γίνονταν από «εγκληματική σπείρα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε την ομάδα, στην οποία σπείρα συμμετείχε και ο τέως δήμαρχος, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συνασπίσθηκαν ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ και κάλεσαν τους ψηφοφόρους να εκλέξουν για δεύτερη θητεία τον τέως δήμαρχο ως άξιο, ικανό, αδιάφθορο και καταξιωμένο. Ο τέως κέρδισε τις εκλογές για δεύτερη συνεχή θητεία και έτσι ανενόχλητος συνέχισε, ως είναι το κατηγορητήριο, να καταγίνεται στη διασπάθιση χρημάτων.2

Μετά την αποκάλυψη και την παραίτησή του, έσπευσαν πάλι τα πιο πάνω κόμματα, αυτή τη φορά και η ΕΔΕΚ μαζί, να υποδείξουν (στηρίξουν) κοινό υποψήφιο, καλώντας τούς δημότες να τον υπερψηφίσουν. Στην όλη στάση των συνεργαζόμενων κομμάτων υπήρχε μια μεγάλη κηλίδα. Μια μεγάλη μαύρη τρύπα, χωρίς βέβαια να ευθύνεται ο υποψήφιός τους, ο οποίος κατά τα άλλα πρόκειται περί ενός σοβαρού και ηθικού ανθρώπου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δυνατό οι ψηφοφόροι να υπακούσουν; Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

1 Η αποδοκιμασία των οπαδών τους (είτε απείχαν είτε ψήφισαν) ουσιαστικά αντέδρασαν έντονα και με τη στάση τους ενέκριναν για νέο δήμαρχο οποιοδήποτε άλλον, εκτός από αυτόν που υπέδειξαν τα κόμματά τους. Στην προκείμενη περίπτωση ενέκριναν εκείνον τον υποψήφιο δήμαρχο, που όρθωσε το ανάστημά του και αποκάλυψε το μεγάλο φαγοπότι – σκάνδαλο, παρά τις άμεσες και έμμεσες απειλές που δεχόταν τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του. Ο νέος δήμαρχος τόλμησε να υποβάλει υποψηφιότητα παρά και τις όποιες καιροσκοπικές κομματικές ταλαντεύσεις τού κόμματός του (ΔΗΣΥ), το οποίο κόμμα αναγκάστηκε, εκ των υστέρων, να τον στηρίξει ως ανεξάρτητο υποψήφιο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος σχεδόν εξασφάλισε το 50% . Δείκτης ότι οι πολίτες άρχισαν, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, να περισφίγγουν τον κλοιό γύρω από τα λαμόγια που ανενόχλητοι μέχρι σήμερα συγκροτούσαν σπείρες για ανήθικο, αθέμιτο και εύκολο πλουτισμό σε βάρος των πολιτών.

Λέτε, οι πολίτες να άρχισαν να ξυπνούν και να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα κόμματά τους; Βαρύ και υπεύθυνο το έργο του νέου δημάρχου. Πέρα από τη διεκπεραίωση τού έργου που τον περιμένει, οι πολίτες και περισσότερο οι νέοι, στο πρόσωπό του, αναμένουν την αλλαγή, τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα και τη διαφάνεια.

 Ευτυχώς, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s