Η πρωτοτυπία του νέου πρωθυπουργού

1Τι να πούμε; Ο λαός μίλησε και οδήγησε νέο πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας. Σε όλα ο νέος πρωθυπουργός πρωτοτυπεί. Μακάρι αυτή η πρωτοτυπία να βγάλει τη χώρα από τα πολλά αδιέξοδα. Αυτοί που δεν πρωτοτυπούν και δεν πρωτοτύπησαν είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκαν και δεν έπεισαν το λαό. Ο λαός επέλεξε τον ηγέτη του και ο Τσίπρας μίλησε. Η τελευταία του δήλωση την ώρα που έριχνε την ψήφο του στην κάλπη ήταν:

«Από αυτές τις εκλογές θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνουν τα μνημόνια, θα μειωθούν οι συντάξεις και θα αυξηθούν οι φόροι ή αν θα ακυρώσουμε τα μνημόνια και διώξουμε για πάντα τη λιτότητα και την τρόικα».

Και αμέσως μετά τη νίκη είπε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Χωρίς μνημόνια και τρόικες…».

Επομένως από σήμερα αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, μειώνεται η ανεργία, κάνει εκκίνηση η ανάπτυξη, γίνονται επενδύσεις, σταματούν τα συσσίτια, επιστρέφουν αυτοί που εγκατέλειψαν τη χώρα. Επιστρέφει η χώρα όπως ήταν πριν τα εγκληματικά μνημόνια.

Πιστεύω όμως ότι ο νέος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του θα καλεί το λαό να στέκεται όρθιος, να αντιστέκεται, να αγωνίζεται, να έχει υπομονή και θα διαβεβαιώνει το λαό ότι αυτά που εξήγγειλε (προεκλογικά και μετεκλογικά) θα υλοποιηθούν όταν, αν και εφόσον μαζί με άλλες χώρες αλλάξουν την Ευρώπη.

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή ο νέος πρωθυπουργός είναι μεγάλος λαοπλάνος ή είναι ένας χαρισματικός ηγέτης που εμφανίσθηκε την κατάλληλη ώρα για να σώσει τη χώρα!

Απευχόμαστε το πρώτο και ευχόμαστε το δεύτερο.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

maximouΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαμαράς δεν παρέδωσε ο ίδιος το πρωθυπουργικό γραφείο στο νέο πρωθυπουργό Τσίπρα. Αυτή η παράλειψη θεωρείται από πολλούς έλλειψη πολιτικού πολιτισμού. (Και όντως είναι.) Μήπως όμως η αποφυγή ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού ενώπιο του Αρχιεπισκόπου δεν είναι δείγμα σοβαρής έλλειψης πολιτικού πολιτισμού;

3Δεν μας ενδιαφέρει τι πιστεύει ο ίδιος. Αν είναι άθεος ή όχι. Από τη στιγμή όμως που εξασφάλισε τις περισσότερους ψήφους τού Ελληνικού λαού εκπροσωπεί αυτό το λαό και από τι στιγμή που ορκιζόταν, ορκιζόταν ως πρωθυπουργός όχι μόνο όλων των Ελλήνων,(όχι ως πρόεδρος του ΣΤΥΡΙΖΑ) αλλά και ως ηγέτης εκφραστής τού Ελληνικού γίγνεσθαι όλου του απόδημου Ελληνισμού. Επομένως η πρωτοτυπία του, ως του μόνου αρχηγού Ελληνικού κράτους που έδωσε πολιτικό όρκο, αποτελεί ισχυρό κόλαφο στα θρησκευτικά αισθήματα τού μέσου Έλληνα ψηφοφόρου που τον ψήφισε και δείκτη ύπαρξης προσωπικών ιδεολογικών και θρησκευτικών αγκυλώσεων που αδυνατίζουν την προσωπικότητά του, ως αρχηγού όλων των Ελλήνων.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η πρωτοτυπία του νέου πρωθυπουργού

 1. Ο/Η kostas λέει:

  Αγαπητέ συντάκτη στην τελευταία παράγραφο τού κειμένου σου, φοβάμαι ότι διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η καημένη η Ψωροκώσταινα θα βουλιάξει ακόμα πιο βαθειά… . Η καλή μέρα φαίνεται «που το πρωίν»… .
  Καλή σου μέρα.

  • Ο/Η Yetos λέει:

   Αγαπητέ Κώστα,
   Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Για μια ισχυρή χώρα που θα συμπαραστέκεται εποικοδομητικά, ουσιαστικά και πρακτικά στη μικρή μας πατρίδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s