Αναλύσεις επί αναλύσεων

2Παρακολουθούσα, στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, χθες το πρωί, την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, με γνωστό παρουσιαστή. Η όλη συζήτηση περιφερόταν γύρω από την «ασυνήθιστη ενέργεια» τού Σόιμπλε, να συγκαλέσει διάσκεψη τύπου στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος των εργασιών τού ECOFIN, για να κατηγορήσει την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Εισαγωγή από τον παρουσιαστή: (Βέβαια, μετά από ενημέρωσή του από συναδέλφους του στις Βρυξέλλες): «…Χθες σε μια ασυνήθιστη κίνηση που δεν είναι και πολιτικά ορθή, ο Σόιμπλε μετά τις εργασίες του ECOFIN, προσπάθησε να απαξιώσει με βαρείς χαρακτηρισμούς τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας…» .

3Η πιο πάνω συζήτηση είχε τη μορφή της έντονης καταδίκης, της πιο πάνω ενέργειας του Σόιμπλε, και διανθιζόταν με πολυποίκιλα και πολυεδρικά επιχειρήματα που συνεχίστηκε για μισή περίπου ώρα. Στην εν λόγω συζήτηση έγινε μια εκπληκτική, διεξοδική, βαθειά και λεπτομερειακή ανάλυση της όλης κατάστασης, τις πολιτικές διαστάσεις, τον προσωπικό χαρακτήρα τού Σόιμπλε, το «ιταμό»  ύφος του και γενικά την τακτική που ακολουθεί, κλπ, κλπ. Η ανάλυση έγινε από καταξιωμένους δημοσιογράφους και άλλους λόγιους προσκεκλημένους στο τηλεοπτικό πάνελ. Το επίμαχο σημείο ήταν: «γιατί ο Σόιμπλε, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, να νοιώσει την ανάγκη να συγκαλέσει αυτή δημοσιογραφική διάσκεψη;».

Το κανάλι μετά από τη διεξοδική συζήτηση, συνδέθηκε με τον ανταποκριτή του, στο Βερολίνο.

Παρουσιαστής: «Πέστε μας, αγαπητέ συνάδελφε, τι ήταν εκείνο που ώθησε τον Σόιμπλε να συγκαλέσει δημοσιογραφική διάσκεψη και να καλέσει πέραν των 100 δημοσιογράφων για να κατηγορεί την Ελλάδα και τον Υπουργό της;»

Ανταποκριτής: «Μα συνήθως, μετά από κάθε συνεδρίαση τού ECOFIN, γίνεται τέτοια δημοσιογραφική συνάντηση, είναι καθιερωμένη για σχετική ενημέρωση των δημοσιογράφων και στη συνάντηση δεν ήταν εκατό δημοσιογράφοι…»

 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s