Η πίστη στα διαπλεκόμενα συμφέροντα

1…«Εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται» (Ματθ. ιζ’20).

Φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι η πίστη στα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι τόσο ισχυρή που ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και αυτή την πίστη, ως κόκκο σινάπεως, που θα πρέπει να έχουμε στον Θεό. Αυτό το είδος της πίστεως, ως κόκκο μαμμωνά, έχει τέτοια δύναμη που ακόμη και τις πιο σταθερές οικονομίες τού κόσμου μπορεί να μετακινήσει σε ιδιωτικούς λογαριασμούς και να διοχετεύσει τα χρήματα δια μέσου των βαλαντίων των απλών βιοπαλαιστών προς τις τσέπες ατόμων της άρχουσας τάξης της κοινωνίας.

2Αυτά τα συμφέροντα που επέφεραν την οικονομική κρίση, δυστυχώς, παρά την επέμβαση και «των θεσμών» ( λέγε Τρόικας) συνεχίζονται να υφίστανται, να δαιμονίζονται και να απειλούν να κατασπαράξουν όχι μόνο τους διαπλεκομένους, αλλά και τους απλούς πολίτες. Εκεί όπου αγωνιζόμασταν να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια ενός αδηφάγου θηρίου που είχε σχέση με τα οικονομικά της διαβίωσής μας, τώρα μάς προέκυψε και άλλο θηρίο που έχει να κάνει με τις νομικές σχέσεις των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Τα οικονομικά και τα νομικά έμπλεξαν τα μπούτια τους και εμείς αποχαυνωμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουμε (λόγω κατεστημένου), παρακολουθούμε τα γεγονότα με κομμένη την ανάσα και αναγκαζόμαστε να λέμε στα παιδιά μας, «μην επιστρέψετε στην πατρίδα».

4 Ύστερα από το αλαλούμ στην τελευταία πολύκροτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, λέμε, με όλο το δίκαιό μας, ότι οι πολιτικοί έχουν «πατήσει στην Αγία Τράπεζα». Δεν έχουν τον Θεό τους!!! Συνέρχονται οι Βουλευτές στις διάφορες Επιτροπές της Βουλής για να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα και προκύπτουν άλλα, τα οποία προστίθενται στα προηγούμενα και γίνεται φαύλος κύκλος. Όλα τούτα τα κακά φορτώνονται στην πλάτη τού απλού πολίτη, ο οποίος όμως, δυστυχώς, δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και να υποστηρίζει, ο καθένας, τον δικό του πολιτικό.

5Και οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους, καλλιεργώντας βαθιά, ο καθένας με το δικό του άροτρο, το ίδιο χωράφι των διαπλεκόμενων συμφερόντων. «Από αρπάξει άρπαξε» . Όλα τα άπλυτα βγαίνουν στη φορά και ο πολίτης γουρλώνει τα ματιά, μένοντας έκθαμβος από τα όσα βλέπει και ακούει.

Τόσο καιρό οι πολιτικοί μας δεν ψήφιζαν τα σχετικά νομοσχέδια και τους κανονισμούς για τις εκποιήσεις, γιατί αγωνίζονταν να περισώσουν, δήθεν, το σπίτι τού φτωχού πολίτη. Έτσι νομίζαμε. Στο βάθος όμως τού μυαλού τους προσπαθούσαν να περισώσουν τη δική τους περιουσία και να διαφυλάξουν τα δικά τους συμφέροντα. Από την άλλη οι τράπεζες και άλλοι εμπλεκόμενοι, κατείχαν καταλόγους πολιτικών προσώπων που είχαν κόκκινα δάνεια, για χρήση όπου δει και για κάθε ενδεχόμενο… .

 

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s