Ο γλυκασμός της ηρεμίας

imagesCAN1NFZVΜετά από την αναστάτωση και το άγχος που είχαμε αυτές τις μέρες, από τη μεγαλοπρεπή επενέργεια τού μαμωνά στην κοινωνία μας, δηλαδή την αντιπαλότητα Βουλευτών-Κεντρικής Τράπεζας-μεγαλοδικηγόρων, είναι καιρός να επιστρέψουμε στην αναζήτηση της ομορφιάς που βρίσκεται δίπλα μας, μέσα μας και την παραμελήσαμε τόσο καιρό, θα έλεγα, και τόσο απρεπώς. Αυτή την ομορφιά που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε -οι ταλαίπωροι- τόσο εύκολα, θα έπρεπε να την είχαμε καθημερινά στο προσκέφαλό μας για να αναπνέουμε οξυγόνο ηρεμίας και να οσφραινόμαστε τα πραγματικά νοήματα της ζωής.IMG_0290

Ένας φίλος, όταν τον ρώτησα, πώς τα καταφέρνει να είναι τόσο γαλήνιος, μού είπε: «Απλά δεν διαβάζω εφημερίδες, δεν βλέπω τηλεόραση, αποφεύγω τις συζητήσεις γύρω από τα τεκταινόμενα και είμαι ευτυχής, ήσυχος και πρέπει να πω πολύ φίλος και σε πλήρη ισορροπία με όλους και περισσότερο με τον ίδιο τον εαυτό μου.»

Είναι προφανές ότι ο συνάδελφος συνάντησε τη γλυκιά ηρεμία, πράγμα που δεν μπορούσε να την βρει μέσα από την παρακολούθηση των τεκταινομένων, με πρωταγωνιστές όλους αυτούς που έτρωγαν, έτρωγαν, έτρωγαν και τώρα αγωνίζονται να προασπίσουν τα οικεία συμφέροντα. Και έχει δίκαιο που έκλεισε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δεν αγοράζει πια εφημερίδες και δεν συμμετέχει, ούτε παρευρίσκεται σε συζητήσεις, που έχουν θέμα την άθλια κατάσταση των πολιτικών και όλων των άλλων που ερίζουν μπροστά στο μαμωνά και ανερυθρίαστα μπροστά στα μάτια του απλού πολίτη, τον οποίο πολίτη εμπαίζουν, παραπλανούν και εκμεταλλεύονται.

imagesCA5CXJV1Γύρω μας υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για απόλαυση της ομορφιάς που πηγάζει από τη φύση και τόσες πολλές ενδιαφέρουσες προκλήσεις που πηγάζουν από τους κήπους της ψυχής μας. Είναι κρίμα να τις αφήνουμε να μας προσπερνούν χωρίς να τις αξιοποιούμε.

Τελικά φαίνεται ότι, όσο πιο μακριά είναι κάποιος από την καθημερινότητα, τόσο γαλήνιος και ήσυχος αισθάνεται και με ευκολία αντιμετωπίζει τα τυχόν προβλήματα που εμβολίζουν τη ζωή του.

Advertisements
This entry was posted in Καθημερινά, Περιβαλλοντικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s