Το φαινόμενο των Βουλευτών μας

untitled(Με αφορμή τις προσπάθειες για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του πλαισίου αφερεγγυότητας)

Οι νυν βουλευτές, οι οποίοι στελεχώνουν έναν από τους τρεις δημοκρατικούς θεσμούς (εξουσίες) της χώρας -το είπαμε πολλές φορές- έχουν σοβαρές ελλείψεις δημοκρατικής και ελεύθερης σκέψης. Είναι πολλοί που νομίζουν ότι άπαξ και κερδίσουν μια θέση στο Κοινοβούλιο, αποκτούν, ως δια μαγείας, ανώτερου επιπέδου σκέψη, σφαιρική μόρφωση και ισχυρή προσωπικότητα, αρετές με τις οποίες μπορεί κάποιος πολίτης να συνυπολογισθεί σε αυτούς που έχουν την ικανότητα να ηγούνται επάξια αυτού του δύσμοιρου τόπου.

Πολλές φορές είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε -πολιτικά- καθημερινά «τον βίο και την πολιτεία» των Βουλευτών μας (σχεδόν εδώ και πενήντα πέντε χρόνια), και κάθε φορά περιπίπτουμε στο ερέθισμα της τραγικής ειρωνείας. Από τη μια τους δίνουμε ή καλύτερα υφαρπάζουν την ψήφο μας και από την άλλη φθάνουμε στο σημείο να θέλουμε να κάνουμε εμετό, παρακολουθώντας την όλη πολιτική τους συμπεριφορά.

Παρακολουθώντας την όλη πορεία των Βουλευτών, αβίαστα ξεπροβάλλουν τα εξής ερωτήματα: Είναι δυνατό τόσα χρόνια να μην υπάρξει έστω και μια περίπτωση που να συμφωνήσουν δύο κόμματα, χωρίς να είναι ανάγκη να προηγηθεί το ανάλογο πάρε-  δώσε; Πότε δύο παρεμφερή ή αντίθετα κόμματα με διαφορετική ιδεολογία(;), ομοφώνησαν μπροστά σε ένα νομοσχέδιο ή μπροστά σε μια απλή πρόταση; Ας δοκιμάσουν να ψηφίσουν πχ ότι «ο ουρανός είναι γαλάζιος ή το αυγό είναι άσπρο». Τι λέτε; Θα συμφωνήσουν; Η άποψη μου είναι, όχι.

Άρα, αυτοσκοπός των Βουλευτών (λέγε κομμάτων) δεν είναι να υπηρετήσουν τον τόπο τους με ώριμες, αντικειμενικές αποφάσεις, αλλά να περιφρουρούν την παρουσία τους στη Βουλή, να προασπίζουν τη μοναδικότητα της φωνής τού κόμματός τους και να επιδεικνύουν ότι έχουν και αυτοί δικό τους, αυτούσιο λόγο. Να εκφράζουν τη δική τους άποψη την οποία να υποστηρίζουν μέχρι τέλους και «ας καεί το πελεκούδι». Επτά κόμματα, …δεκαεπτά διαφορετικές προτάσεις.

Στο θεαθήναι, δηλαδή. Εκείνο το «θεαθήναι» που νομίζουν ότι επηρεάζει θετικά τη βουλευτική τους ιδιότητα, από όλες τις απόψεις.

Τι να κάνουμε; Αν και είναι Πάσχα, δυστυχώς οι Βουλευτές δεν «σε αφήνουν να …αγιάσεις»!!!

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s