Πού οδεύουμε;

 

Σήμερα σεισμός 5,6 στην κλίμακα ρίχτερ στο βάθος θαλάσσιας περιοχής. Χθες σεισμός 15,6 ρίχτερ στην επιφάνεια της Νομικής Υπηρεσίας

Ο άκρατος θυμός των απλών πολιτών μπροστά στην αναλγησία αξιωματούχων της χώρας, της οικονομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής τού τόπου, θα πρέπει να θεωρείται ως μια ευγενική αντίδραση. Το μέγεθος των χαμερπών πράξεων, αυτών που δήθεν στήριζαν την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή, αλλά το σπουδαιότερο η μεθοδολογία και ο τρόπος που ακολουθούνται στη διαχείριση κάθε νέου οικονομικού σκανδάλου που βγαίνει στη φόρα, αποτελούν δείκτες μιας σαθρής, ανάλγητης και βρομερής πορείας που ακολούθησε η κοινωνία μας μετά την ανεξαρτησία της χώρας.

Μια ανεξαρτησία που αποκτήθηκε με αιματηρούς αγώνες και ανθρώπινες ηρωικές θυσίες. Και το κάναμε αυτό γιατί θέλαμε να είμαστε εμείς οι ίδιοι, αφέντες και διαχειριστές τα του οίκου μας. Δυστυχώς είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε, όντες «ελεύθεροι και ωραίοι», τι εννοούσαμε τα του οίκου μας. Βρωμιές, κλεψιές, ατιμίες, δολιοφθορές και μισή πατρίδα.

Μήπως είμαστε ανίκανοι, ανεπαρκείς και σε τέτοιο βαθμό λωποδύτες που δεν μπορούμε μόνοι μας να διαχειριζόμαστε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας;

Προς τι λοιπόν οι εθνικοί αγώνες;

Εν πάση περιπτώσει όμως θα πρέπει να επικροτούμε το γεγονός ότι τελικά άρχισαν να βγαίνουν στο φως όλες οι παράνομες ενέργειες αξιωματούχων τού τόπου και ακολουθείται πλέον η νομική οδός της τιμωρίας.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s