Στα τηλεοπτικά πάνελ

1Παρακολουθώ σχεδόν όλες τις πρωινές συζητήσεις που γίνονται στην NEPIT (ΕΡΤ). Συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις αυτές, για τη διεξοδική και σε βάθος ανάλυση που γίνεται γύρω από τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα-είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με την ουσία των απόψεών τους-. Οι συζητήσεις συνήθως διεξάγονται με προσκεκλημένους στο ίδιο πάνελ, διαβασμένους πολιτικούς, έγκριτους πανεπιστημιακούς, ιστορικούς, τεχνοκράτες, και ειδήμονες δημοσιογράφους. Η ενημέρωση είναι τόσο σφαιρική και τέλεια, πράγμα που βοηθά τους θεατές να βγάζουν αβίαστα και αντικειμενικά τα δικά τους συμπεράσματα.

Σε εκείνο όμως που διαφωνώ έντονα και το βλέπω να γίνεται κατά κόρον, συνήθως από εκείνους που υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση της Ελλάδας και από μερικούς παρουσιαστές των προγραμμάτων, είναι να δικαιολογούν λάθη και παραλείψεις της παρούσας κυβέρνησης, κάνοντας επίκληση τού επιχειρήματος ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τα ίδια ή και χειρότερα.

Νομίζω είναι ένα επιχείρημα κακόγουστο, ανεδαφικό, αντιεπιστημονικό που διαπνέεται από πολιτική ελαφρότητα και έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s