Το επιχείρημα

untitledΤελευταία παρακολουθώ τα μέλη της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, κυρίως τους υπουργούς (π.χ. Σκουτέλης, 25/6/15 ΕΡΤ), στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι οι θέσεις τους είναι «εκ των ων ουκ άνευ» (και θα πρέπει να υιοθετηθούν), να προβάλλουν δύο κύρια επιχειρήματα: Πρώτο, κάνουν επίκληση στην ψήφο του λαού που πήραν και δεύτερο, κάνουν επίκληση στις προοδευτικές δυνάμεις επί πανευρωπαϊκού επιπέδου, που με τις διαδηλώσεις τους στους δρόμους, υποστηρίζουν την πολιτική τους.

Πρώτα – πρώτα οι ψήφοι που πήραν είναι εσωτερικό θέμα. Δεν μπορούν με το επιχείρημα των ψήφων, να γυρίζουν τον υπόλοιπο κόσμο και να απαιτούν την επιβολή των προεκλογικών τους εξαγγελιών, που με βάση αυτές πήραν τις ψήφους. Και στο κάτω – κάτω, γιατί δεν σκέφτονται τις ψήφους που παίρνουν οι άλλες κυβερνήσεις των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης και όλους τους λαούς, επί πανευρωπαϊκού επιπέδου, που δεν συμμετέχουν στις πιο πάνω υποστηρικτικές διαδηλώσεις;

Έχω την άποψη ότι σκέφτονται λάθος. Και τούτο γιατί ο τρόπος που σκέφτονται απηχεί τη φιλοσοφία της ιδεολογίας τους. Και η ιδεολογία μαζί με την πολιτική ανεπάρκεια, την πολυγλωσσία, την ανομοιογένεια και τις προχειρότητες, δημιουργούν τεράστιο χάος. Η ιδεολογία μπορεί να είναι καλή αλλά δεν εφαρμόζεται εδώ και τώρα και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, όπου ο λαός προσπαθεί να επιβιώσει στο σήμερα.

Και εδώ απουσιάζει η αυτοσυνειδησία. Ποιοι είμαστε, τι κάναμε για να φθάσουμε εδώ, που είμαστε, τι θέλουμε, σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και αν έχουμε τα στοιχειώδη εφόδια και τις σχετικές συμμαχίες για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σθεναρά και συγκρουσιακά και να επιβάλουμε την ιδεολογία μας, εδώ και τώρα και παράλληλα να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη στο προσκήνιο του γίγνεσθαι.

Από τη στιγμή που μια χώρα επιλέγει να βρίσκεται σε ένα συνασπισμό χωρών (Ευρωπαϊκή Ένωση) τότε θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τους κανονισμούς. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές (και πρέπει να υπάρχουν αλλαγές) γίνονται ορθόδοξα, με τις κατάλληλες συμμαχίες, με το χρόνο και την εμπέδωση της προσωπικότητας της συγκεκριμένης χώρας στις υπόλοιπες. Οι υποσχέσεις κατά τις προεκλογικές εκστρατείες μπορούν να αλλάξουν μόνο εσωτερικά θέματα και όχι θέματα που εξαρτώνται και από άλλες χώρες, από άλλες ψηφοφορίες, άλλων λαών.

ΥΓ. Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 όταν ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου αποφάσισε για δημοψήφισμα;

Αντέδρασε έντονα και τον κατηγορούσε ότι διχάζει το λαό και ότι με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος πτωχεύει η χώρα.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s