Αχαρτογράφητος ηγέτης;

20150708_tsipras_synodos_koryfisΔεν στήριξε καμία φορά την προηγούμενη κυβέρνηση. Την πολέμησε με πείσμα και με όλα τα μέσα που διέθετε. Πολέμησε την τρόικα, τα μνημόνια και τους μνημονιακούς. Κατέβαζε κάθε τόσο στους δρόμους, διαδηλωτές που υπέθαλπαν τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Έριξε προσχεδιασμένα και με πλήρη συνείδηση την κυβέρνηση της χώρας. Εξήγγελλε στο λαό υπέρμετρες προεκλογικές υποσχέσεις, τόσο απίθανες, που γίνονταν πιστευτές στους πολίτες. Τους έλεγε: τέλος τα προγράμματα, τέλος η τρόικα, τέλος τα μισητά μνημόνια.

Κέρδισε την εξουσία. Για έξι μήνες ξεγελούσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με εποικοδομητικές «βαρουφάκιες», αμφιβόλου φιλοσοφίας, τακτικές. Ξεγέλασε ξανά το λαό με το δημοψήφισμα. Έβαλε στο σακίδιό του το « ισχυρό Όχι» του 63% του λαού και τις τρεις συναινετικές υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πήγε εύχαρις, νικητής και χασκογελώντας στην Ευρώπη, απλά για να βολιδοσκοπήσει τους εταίρους του, περί νέας δυναμικής και για το ότι «η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται, δεν εκφοβίζεται», προσφιλή λόγια του υψηλοκόρωνου και ευτραφούς συνεταίρου του.

Τώρα σύρει το λαό και τη χώρα του σε αχαρτογράφητα μονοπάτια. Μήπως θα ξεγελάσει και τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρόεδρο της χώρας, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα φέρει λύση; Μήπως τελικά θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι για το συμφέρον και την ευτυχία τους, θα πρέπει να αποδεσμευτούν από την Ευρώπη; Μπράβο στον κύριο Τσίπρα. Μπράβο και στο λαό που τον στήριξε και τον στηρίζει ακόμη.

Θα πρέπει δύο πράγματα να συμβαίνουν. Είτε ο Τσίπρας πρόκειται περί ενός «αχαρτογράφητου και ανίκανου ανθρώπου», είτε πρόκειται περί ενός πολύ έξυπνου και χαρισματικού ηγέτη, ο οποίος μεθόδευσε τόσο έντεχνα και πολύ νωρίς, μια ευέλικτη στρατηγική με καθορισμένο στόχο. Να φύγει από την Ευρώπη. Διαφορετικά δεν εξηγείται η δήλωσή του, ακόμη και χθες, μετά τη συνεδρίαση των αρχηγών της Ευρωζώνης, «ότι νοιώθει χαρούμενος που όλοι οι συνάδελφοί του αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση - Μάθηση, Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s