Το πείραμα των δισεκατομμυρίων!!!

Το πείραμα τέλειωσε!!!

Σιγήσαμε αυτές τις μέρες. Και σιγήσαμε γιατί μάς κόπηκε η αναπνοή από τον μεγαλύτερο, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κίνδυνο που απειλούσε την Ελλάδα. Ένα τσούρμο ανθρώπων κατάφερε -δημοκρατικά- μετά από ψεύτικες και απραγματοποίητες υποσχέσεις, μετά από μια απογοητευτική περίοδο για το λαό, να βγει στην εξουσία και να προσπαθήσει με κρυφά «βαρουφάκια σχέδια» να σύρει τη χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Η ιστορία της ανόδου στην εξουσία αυτού του τσούρμου των πολιτικών είναι γνωστή. Ο ελληνικός λαός αψυχολόγητα, σκεπτόμενος δυστυχώς το παρόν και όχι το μέλλον, αντέδρασε μαζικά στην κρίση και επέλεξε τον ηγέτη του. Επέλεξε έναν πολιτικό ο οποίος, κηρύσσοντας ένα ευοίωνο αύριο, είτε ενσυνείδητα (φανερώνοντας ανεπάρκεια στην πολιτική) είτε κατευθυνόμενος από ιδεολογικές αγκυλώσεις (φανερώνοντας την επικινδυνότητα που έχουν τέτοιοι άνθρωποι), κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα βαθειά προς την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση.

Αυτός ο πολιτικός ηγέτης έκανε ένα εθνικό πείραμα. Να εκβιάσει την Ευρώπη, να αλλάξει τους κανονισμούς της, τη φιλοσοφία της και αν δεν το επιτύχει, να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, ακλουθώντας ένα ευφάνταστο «βαρουφάκιο» σχέδιο. Το πείραμα ήταν αχρείαστο. Και ήταν αχρείαστο γιατί υπήρχαν αρκετά παραδείγματα τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν που επισυνέβησαν στο ρουν της ιστορίας και οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Έπρεπε να ξέρει ο λαός. Και αν δεν ήξερε έπρεπε εκείνοι οι πολιτικοί που είναι ώριμοι, αποτελεσματικοί και μορφωμένοι χωρίς όμως να είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεολογικές αγκυλώσεις, να επενέβαιναν και να προλάβαιναν τη διεξαγωγή του αχρείαστου εκείνου πειράματος. Το πείραμα, που βασιζόταν στη «φιλοσοφία των παιγνίων», ειδίκευση του Βαριφάκη, ο οποίος πρωτοστάτησε στις διαπραγματεύσεις και φυγομάχησε στην ψηφοφορία του τρίτου μνημονίου, προτιμώντας την αναπαυτική καρέκλα της Αίγινας, παρά τα έδρανα της Βουλής, απέτυχε παταγωδώς. Αυτή η «φιλοσοφία των παιγνίων» παρέσυρε δυστυχώς τον Τσίπρα στη διεξαγωγή του πειράματος και στοίχισε, συν τοις άλλοις, στον ελληνικό λαό πολλά επί πλέον δισεκατομμύρια.

Οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις, που δέχθηκαν τα πτύελα και την απαξίωση των ψηφοφόρων πολιτών, αντιλήφθησαν, έστω και αργά, το επερχόμενο έρεβος και προσέτρεξαν ποικιλοτρόπως για να βοηθήσουν στο να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να συνεχίσει να έχει προοπτική μέσα στην Ευρώπη, έστω και λαβωμένη, προσδοκώντας καλύτερες μέρες.

Ο τόπος υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Τσίπρα –εκφράζοντας ένα συνονθύλευμα πολιτικών αποχρώσεων- ήταν αδύνατο να υπηρετηθεί με τον πιο ορθόδοξο τρόπο όταν σύνθημα της νέας κυβέρνησης ήταν η προσπάθεια αλλαγής του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Η εξάμηνη διακυβέρνησή του, δημιούργησε πολλά δεινά στη χώρα. Το μοναδικό καλό ίσως να ήταν ότι δημιουργήθηκε μια κινητικότητα σε όλους τους λαούς κυρίως τους λαούς της Ευρώπης, ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί της νοσούν.

Ιδού λοιπόν πεδίο δράσης του Τσίπρα και της κυβέρνησής του (αν παραμείνει αλώβητη και στο προσκήνιο) και όλων βέβαια των άλλων πολιτικών που θα κυβερνούν τη χώρα: να προσπαθήσουν να αλλάξουν την καθεστηκυία κατάσταση. Πρώτα όμως θα πρέπει να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι της πελατειακής κομματικής τους προοπτικής. Να αγωνιστούν τεχνηέντως, με μεθοδικότητα και εξυπνάδα εντός της Ευρώπης για να επέλθει εκούσιος εξαναγκασμός για να αλλάξουν οι κοινοτικοί μηχανισμοί προς το καλύτερο και προς όφελος όλων των λαών της Ένωσης.

Αυτός είναι ο σωστός δρόμος που διαφυλάσσει παράλληλα και ταυτόχρονα την προοπτική του ελληνικού λαού. Όλα τα άλλα είναι ψεύτικοι παλικαρισμοί, νταηλίκια και επικίνδυνοι πειραματισμοί. Όλα τα άλλα είναι άτοπες πολιτικές επιλογές που σύρουν τη χώρα σε «αχαρτογράφητα» μονοπάτια με κίνδυνο, πρώτιστα και κύρια, τη γεωγραφική της ασφάλεια.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s