Καλημέρα βροχή

imagesΠώς, αλήθεια, έτσι ξαφνικά και τόσο δραστικά αλλάζει το σκηνικό της καθημερινότητας; Εκεί που ο ήλιος φώτιζε, ζέσταινε αλλά και  ενοχλούσε με τις ψηλές θερμοκρασίες του, ξαφνικά το πρωί, μια χειμωνιάτικη δροσερή ατμόσφαιρα επέβαλε τα δικά της ευεργετήματα.

Η βροχή έκανε την παρουσία της πολύ παραστατικά. Μονό μια τέτοια βροχή μπορεί να δημιουργήσει αυτή την ατμόσφαιρα! Αρχικά με αστραπές, και βροντές και ύστερα με λεπτές υδάτινες κλωστές, που πότιζαν ήσυχα, μελωδικά και αδιαλείπτως  τη διψασμένη μας γη. Αυτή την άνυδρη μεσογειακή γη που με ίδρωτα, κόπο και μόχθο τη διατηρούμε ζωντανή καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με αυτή και την παντοειδή  βλάστηση που φέρει, αγκομαχώντας,  στις πλάτες της.

IMG_0764Τώρα με τη βροχή, ο αγρότης, ο κηπουρός και οι άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτή, αλλά και όλοι οι άλλοι που γνωρίζουν τη μεγάλη της αξία, πίνουν ανέμελα τον καφέ τους σε κάποιο μεγάλο παράθυρο και ονειρεύονται… . Ονειρεύονται πέρα από την καθημερινότητα. Πέρα από τα τετριμμένα και τα πεζά. Ονειρεύονται την εναλλαγή  των εποχών, το άγνωστο, το σύμπαν και  θαυμάζουν το μεγαλείο της πανσοφίας του Δημιουργού… . «Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας».

Advertisements
This entry was posted in Περιβαλλοντικά, Πνευματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s