Οι πολιτικές συζητήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια

hjΈχω παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό ότι στα τηλεοπτικά (και ραδιοφωνικά)  κανάλια προσκαλούνται κάθε φορά, για συζήτηση ενός θέματος στο ίδιο πάνελ, μόνο πολιτικοί. Πολιτικοί που προέρχονται συνήθως από όλα τα κόμματα και οι οποίοι κάθε φορά «βάζουν την υμέτερη κασέτα που παίζει τα χιλιοειπωμένα».

Αν υποθέσουμε ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που παρουσιάζονται στα κανάλια, παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής σιωπηλοί,  με κλειστά τα στόματά τους, θα μπορούσαμε εμείς από τα σπίτια μας να απαντούμε τις διάφορες ερωτήσεις τού παρουσιαστή δημοσιογράφου, μεταφέροντας με ακρίβεια τις απόψεις τού κάθε κόμματος. Επομένως γιατί προσκαλούνται, αφού γνωρίζουμε  εκ των προτέρων τις απαντήσεις και τις όποιες αντιδράσεις όλων των κομμάτων; imagesΚαμία διαφώτιση γίνεται και η συσκότιση παραμένει η ίδια. Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός των κομμάτων προς τους πολίτες και προσβολή προς τη νοημοσύνη των θεατών-ακροατών, τότε τι είναι; Μην μας πουν ότι μας ενημερώνουν! Απλώς αυξάνουν την απέχθειά μας προς τα πρόσωπά τους και την αποστροφή μας προς την πολική ζωή του τόπου.

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Στα πάνελ μαζί με τους πολιτικούς να προσκαλούνται και τεχνοκράτες, επιστήμονες επί των συγκεκριμένων θεμάτων και πανεπιστημιακοί ειδήμονες για να έχουμε την ευκαιρία να ακούμε και τις απόψεις αυτών των ανθρώπων, ταυτόχρονα με τις απόψεις των εκπροσώπων των διάφορων κομμάτων. Πολιτικοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες πάνω στα διάφορα επί μέρους θέματα να συζητούν μαζί.

untitledΓιατί αποφεύγεται αυτή η τακτική; Ποιος ευθύνεται; Τα κανάλια ή οι πολιτικοί; Μήπως τα τηλεοπτικά κανάλια δεν το θέλουν για λόγους τηλεθέασης ή για αλλότριους λόγους; Μήπως αυτό  απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία ή τελικά είναι μια πάγια απαίτηση των πολιτικών κομμάτων;

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τις κουρτίνες της τηλεοπτικής δημοσιότητας, κατ΄ επίφαση ενημέρωσης;

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s