Τα βιολιά στο ίδιο μοτίβο

kl Γίνονται διαπραγματεύσεις για 55 σχεδόν χρόνια για εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται…

Η πολιτική συμπεριφορά της δικής μας πλευράς έχει όπως πιο κάτω:

Εμείς οι απλοί πολίτες συνηθίσαμε να θεωρούμε την  εκάστοτε ενημέρωση των κομμάτων από τον πρόεδρο του κράτους, ως μια αφορμή αντιπαλότητας και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης. Εξ ου και οι επιδεικτικές, αμεσότατες και κραυγαλέες δηλώσεις των προέδρων των κομμάτων κάθε φορά που εξέρχονται τού προεδρικού.

Η ύπαρξη και η συνέχιση της ζωής τού κάθε κόμματος στηρίζεται, εν πολλοίς, στην τεχνητή  διαφορετικότητα. Είναι για τούτο που κάθε κόμμα έχει και μια ειδοποιό διαφορά. Είναι για τούτο που κάθε κόμμα πρώτιστα και πιο πάνω από όλα, ακόμη πιο πάνω και από την πατρίδα και το πραγματικό όφελός της, ίσταται η πολιτική καταξίωση των αρχόντων της κομματικής διοίκησης.  Ειδικά η διαμόρφωση των ειδοποιών διαφορών παρατηρείται να είναι έντονη αυτή την περίοδο. Την προεκλογική περίοδο, λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και της ανάγκης απόσπασης, δια πυρός και σιδήρου, ψήφων.

imagesΤο δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί, και έτσι είναι, να υπάρχουν κόμματα. Υπό τον μανδύα όμως της εκπλήρωσης των στόχων του αγώνα μας, της διαφύλαξης της δημοκρατίας μας, της επανατοποθέτησης της στρατηγικής μας,  της εξεύρεσης μεθόδου πίεσης άλλων εμπλεκόμενων χωρών για αποδοχή αμετάθετων όρων μας, της αλλαγής τού γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της αλληλεγγύης για τοποθέτηση κοινού οράματος, υφίστανται και ως συνήθως  εμφανίζονται  νέα κόμματα για να εκπληρώνουν αλλότριους σκοπούς.

Τα κόμματα συνεχίζουν να υπάρχουν, να λειτουργούν απρόσκοπτα, να δημιουργούν καριέρες, να αναδεικνύουν «πολιτικές προσωπικότητες», να προωθούν ημέτερους σε θέσεις εργασίας, να κάνουν κουμάντο στη διασπορά του πλούτου, να διαφυλάσσουν επαγγελματικές κακοδαιμονίες και να χαράζουν δρόμους για εξαγωγή μεγάλων χρηματικών ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού. Τα κόμματα μεγαλουργούν και η πατρίδα σμικρύνεται, συρρικνώνεται και αργοπεθαίνει.

untitledΤο παράλογο της υπόθεσης είναι η επίκληση  ότι για τούτο φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία όταν κυβερνούσε, απεδείχθη ανίκανη να διορθώσει τα κακώς έχοντα. Και μέχρι σήμερα κυβέρνησαν άμεσα ή έμμεσα όλα τα κόμματα. Παρατηρείται  λοιπόν ένας μεγάλος έντεχνος εμπαιγμός και μια δημοκρατική θρασύτητα όλων των κομμάτων, έναντι των απλών πολιτών οι οποίοι οι τελευταίοι, παρόλο που οι ίδιοί τους αναδεικνύουν αυτά τα κόμματα, εντούτοις δεν φέρουν μεγάλη ευθύνη γιατί «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» και οι καιροί μας σήμερα δεν το επιτρέπουν.

Κατά τα άλλα δυσανασχετούν οι πολιτικοί ότι  απαξιώνονται από τους πολίτες. Και καλώς απαξιώνονται γιατί οι πολίτες έχουν δίκαιο, βλέποντας την αντιπαλότητα και τον τρόπο που εξασκείται καθημερινά η πολιτική τους.

Οι διαφορές των κομμάτων θεωρούνται ως ανυπέρβλητες  παρά το ότι είναι τεχνητές, πλασματικές και επί τούτου, για να μπορούν να υφίστανται στο χρόνο. Διαμαρτύρονται για την ελλιπή ενημέρωση από τον πρόεδρο του κράτους, και όταν ενημερώνονται σπεύδουν οργίλως και εσώψυχα να δηλώνουν την αντίθεση και τη οργή τους, επικαλούμενοι την αγάπη τους προς την πατρίδα, χρησιμοποιώντας ακαταλόγιστα επιχειρήματα. Εκεί στα σκαλοπάτια του προεδρικού, μπροστά στα μικρόφωνα, αποκαλύπτονται δεόντως.

 

Η πολιτική συμπεριφορά της άλλης πλευράς έχει όπως πιο κάτω:

Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο: «Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων». Οι αρχηγοί δήλωσαν:

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων πάει καλά, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν, αλλά λόγω των Βουλευτικών εκλογών, υπάρχει μια τάση επιβράδυνσης, «ωστόσο η ελπίδα είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν μίλησε για τελικό αποτέλεσμα που πρέπει να είναι προς όφελος του “λαού” και όπως φαίνεται η διαδικασία θα επιμηκυνθεί.

Ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι οι δύο «λαοί», , πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και σεβασμό ο ένας για τον άλλο, γιατί αλλιώς «το νέο καράβι μπορεί να βυθιστεί».

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ εξέφρασε αισιοδοξία για τη διαδικασία, λέγοντας ότι διατηρούν τις ελπίδες τους για λύση μέχρι το τέλος του 2016. Πρέπει να επιδειχθεί μεγαλύτερη ευαισθησία και στο θέμα των ΜΟΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή τη στάσιμη περίοδο τέτοιου είδους μέτρα μπορούν «να φέρουν λίγο χρώμα και να έχουν καταλυτικό ρόλο στην επιτάχυνση της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων».

Συμπερασματικά: Ποιες οι δηλώσεις των δικών μας πολιτικών μετά από κάθε ενημέρωση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και ποιες οι δηλώσεις της άλλης πλευράς; Ουδεμία σύγκριση. Μην μου πείτε ότι οι δηλώσεις της άλλης πλευράς είναι «ψευδοδηλώσεις»!

Καληνύχτα…

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s