Οι αψυχολόγητες απεργίες νοσοκόμων

untitledΟ τόπος βγήκε από μια σκληρή χρονική περίοδο δοκιμασίας  κατά την οποία επέφερε σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του τόπου. Ο τόπος βγήκε αισίως από τα μνημόνια. Τρία χρόνια ήταν αρκετά να επιφέρουν ανεργία σε ψηλά επίπεδα, φτώχια, κοινωνικά προβλήματα, φυγή στο εξωτερικό νέων επιστημόνων, ακόμη και ψυχολογικά αδιέξοδα με τεράστιες διαστάσεις οικογενειακών τραγωδιών. Όλοι οι πολίτες στάθηκαν επί των επάλξεων. Όλοι οι πολίτες επωμίσθηκαν το βάρος της δυσπραγίας αυτής, έχοντας υπομονή, αντοχή και κουράγιο για ένα καλύτερο αύριο.

Η μεταμνημονιακή περίοδος δεν είναι παράδεισος. Είναι μια καλύτερη κατάσταση αλλά εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, αν διαταραχθεί από αψυχολόγητες καταστάσεις όπως είναι μισθοδοτικά αιτήματα, απεργίες, στάσεις εργασίας  κλπ. Ο λαός στην ολότητά του υπέστη μεγάλη δοκιμασία για να φθάσουμε σε αυτή την ανοδική, υγιή περίοδο. Υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία. Οι νέοι μας ζουν χωρίς μέλλον. Αυτοί που έχουν κάποιου είδους εργασία και μάλιστα αν αυτή είναι επί μονίμου βάσεως, θα πρέπει να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε προνομιακή θέση έναντι των άλλων. Θα πρέπει να νιώθουν ευτυχείς και η εργασία τους να εκλαμβάνεται ως δώρημα του Θεού.

Όσοι όμως αυτή την περίοδο κατέρχονται σε απεργίες και απαιτούν μισθοδοτικά δικαιώματα σε ψηλότερες κλίμακες, θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι εχθροί αυτού του δοκιμασμένου λαού και ότι οι ενέργειές τους είναι αψυχολόγητες με βεβιασμένη θρασύτητα. Και οι νοσοκόμοι ως τέτοιοι θα πρέπει να θεωρούνται παρά το ότι πιστεύω ότι έχουν δίκαιο. Δίκαιο όχι για την απεργία αλλά για την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.

Το δίκαιο θα πρέπει να συγκρίνεται μεταξύ του δικαίου όλων των άλλων που έχουν και αυτοί δικαίωμα ζωής σε αυτό τον τόπο, κατά τη δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά δεν έχουν τα μέσα να αντιδράσουν.

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s