Μια προσπάθεια…

 

imagesAIATW78CΕν ώρα περισυλλογής… 

Με την έναρξη της περιόδου νηστείας, εν όψει τού Πάσχα 2016 (Μεγάλη Τεσσαρακοστή), καλούμαστε όλοι (η απόφαση εναπόκειται στον καθένα ξεχωριστά) να δοκιμάσουμε να γευτούμε πνευματικά και σωματικά τούς καρπούς αυτής της χρυσής ευκαιρίας που μας δίνεται. Κάθε χρόνο είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε αυτή την ευκαιρία. Πολλές φορές λέμε, «άσε του χρόνου…». Τα χρόνια όμως περνούν με αποτέλεσμα να εξαντλείται σιγά-σιγά ο προσωπικός χρόνος ύπαρξης στην παρούσα  ζωή και η τυχόν «αναβολή  να αποτελεί ματαίωση και η ματαίωση καταστροφή».

Δεν είναι μεγάλο κόστος να δοκιμάσουμε, έστω πειραματικά, να υπακούσουμε στην κλήση της περιόδου αυτής και να παρακολουθήσουμε από κοντά την όλη πορεία τού Θεανθρώπου προς το Σταυρό. Η συμπόρευση θα είναι «κατά δύναμη». Και τούτο γιατί η συμπόρευση παρά το ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως να  είναι εύκολη, εν τούτοις είναι πολύ δύσκολη. Όμως έχει μεγάλη πνευματική αξία η απόφαση, η πρόθεση, η υπομονή και η προσπάθεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Μετράει η εσωτερική παρόρμηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανταπόδοση αυτής της προσπάθειας, θα είναι εκατονταπλάσια.

Η συμπόρευση θα επιφέρει την ειρήνη, τη γαλήνη, την ενδοσκόπηση, την ανάπαυση του σώματος και του εσωτερικού μας κόσμου. Τη σωματική και ψυχική ανάπαυση. Το μυαλό θα καθαρίσει από τα κουσούρια της καθημερινότητας  και ένα είδος  πρωτόγνωρου φωτισμού θα περιλούσει τον εαυτό μας, την όλη ύπαρξή μας. Σκιωδώς. Έστω. Μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι άγιοι, αλλά και οι άνθρωποι εκείνοι που ακολούθησαν και ακολουθούν αυτό το δρόμο, αυτή την πορεία, είτε σε μόνιμη βάση, είτε προσωρινά, συμπτωματικά και περιοδικά.

Καλό στάδιο λοιπόν …λένε αυτοί που  ξέρουν… .

 

Advertisements
This entry was posted in Πνευματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s