Τραυματισμένη πορεία

untitledtsakkomoΗ ακολουθούμενη πρακτική διαβίωσης, από όλους, σχεδόν, τους ανθρώπους, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να επιφέρει την πλήρη ευτυχία και την ηρεμία. Δεν επέφερε την ψυχοσωματική ισορροπία στον άνθρωπο ούτε μπόρεσε να ενώσει τους ανθρώπους μεταξύ τους. Παντού υπάρχει μια κατάσταση που, καθημερινά, κατατρύχει και αναστατώνει τον άνθρωπο. Πολεμικές ταραχές, διακίνηση προσφύγων, τρομοκρατία, πείνα, ασθένειες, διαφωνίες, έχθρες κλπ. μαστίζουν τους λαούς και επηρεάζουν άμεσα και δραστικά τους πολίτες. Ο πολιτισμός και οι διεθνείς συμμαχίες, τα φιλειρηνικά κινήματα και οι χιλιάδες φιλανθρωπικοί σύνδεσμοι, σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς δεν κατάφεραν να εξαλείψουν την οδύνη, το χάος  και τα καθημερινά βάσανα.  

Η προσχεδιασμένη αγάπη που επιδεικνύεται καθημερινά από οργανωμένα σύνολα, μέσα από πολλαπλές και πολυποίκιλες δραστηριότητες, δεν κατάφερε να εκδιώξει τον πόνο, ούτε να εξαλείψει τη δυστυχία και να εμπεδώσει στην ανθρώπινη ψυχή την ειρήνη και τη γαλήνη.

1Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, προβάλλονται τα ερωτήματα: μήπως ο  άνθρωπος  θα πρέπει να στραφεί προς τον ίδιο τον εαυτό του και να προσπαθήσει να συμμαχήσει μαζί του; Μήπως θα πρέπει να εξασκηθεί πρώτα πώς να αγαπά τον εαυτό του με το σωστό τρόπο για να μπορέσει να αγαπήσει αυθόρμητα, ενσυνείδητα και δοτικά  τον πλησίον του, χωρίς ανταλλάγματα και καιροσκοπισμούς;  Ιδού λοιπόν οι απορίες!!!

Μήπως ο άνθρωπος θα πρέπει να μάθει να ζει ευτυχισμένα μέσα στον πόνο και την οδύνη; Μήπως θα πρέπει να ενστερνιστεί τη φιλοσοφία της χαρμολύπης, δηλαδή τη συνύπαρξη της χαράς και της λύπης και να μάθει να διαχειρίζεται σωστά και ευεργετικά, για τον ίδιο και τους γύρω του, τον πόνο και τη δυστυχία;

Advertisements
This entry was posted in Κοινωνικά, Πνευματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s