Ένα χιονισμένο τοπίο

img_0163Οι χειμωνιάτικες μέρες δημιουργούν πραγματικά μια πολύ διαφορετική εικόνα στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Ένα  χιονισμένο τοπίο αποτελεί μια εξαίσια ζωγραφιά που καλλωπίζει τόσο τη φύση όσο και τις καλοπροαίρετες καρδιές των ανθρώπων.  Η σωστή και εποικοδομητική αξιοποίηση των πολυποίκιλων εναλλασσόμενων εικόνων ενός ευρύτερου χειμωνιάτικου τοπίου δημιουργεί νέους και πλούσιους ορίζοντες στην ανθρώπινη ψυχή.  Τυχεροί είναι όλοι εκείνοι που μπορούν να αντιληφθούν και να «εκμεταλλευτούν» αυτή τη χειμερινή περίοδο. 

img_0162Είναι γεγονός ότι ο καλοπροαίρετος άνθρωπος μένει έκθαμβος με τη θέαση αυτής της εξαίσιας ομορφιάς που εκπέμπει το χιονισμένο τοπίο κάτω από ένα ουρανό που φιλοξενεί ταξιδιάρικα  σύννεφα με όλους τους έντονους χρωματισμούς, τα οποία σύννεφα συμμειγνύονται θορυβωδώς μετά αστραπών και βροντών. Η συγχορδία του εκκωφαντικού ήχου των βροντών  και  των αστραπιαίων εκλάμψεων φωτός,  δημιουργούν πρωτογενή αρχέγονα συναισθήματα, τα ίδια ακριβώς που άλλοτε ένοιωθε ο άνθρωπος, διαμένοντας σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον. Την εποχή εκείνη όπου άνθρωπος αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο της φύσης, με πλήρη συνείδηση της αρχής-γένεσης και του τέλους- αποχώρησης.

Δυστυχώς η σύγχρονη τεχνολογία, αναγκαία δυναμική προόδου και ανάπτυξης, δεν μας αφήνει περιθώρια να δούμε καθαρά και όπως πρέπει ένα χιονισμένο τοπίο και να διαισθανθούμε την αναγκαιότητα να επανασυνδεθούμε με τη φύση και τα στοιχεία της. Είναι γιαυτό που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δούμε ένα χιονισμένο τοπίο με καθαρό βλέμμα και προοπτική αναγέννησης.

img_0168Στη σημερινή εποχή εκείνος που θα μπορέσει να συνομιλήσει με ένα χιονισμένο τοπίο είναι τυχερός και ευλογημένος γιατί αποδεσμεύεται όλο και περισσότερο από όλες εκείνες τις αχρείαστες διαδικασίες  που επιβάλλει, στον άνθρωπο, η σύγχρονη ζωή.

Advertisements
This entry was posted in Περιβαλλοντικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s