Αποκάλυψη στο Κρανς -Μοντανά


Παραμένουμε εκστατικοί και σε πλήρη σιωπή μπροστά στα διαδραματιζόμενα γύρω από το εθνικό μας πρόβλημα, μπροστά σε όλες τις προσπάθειες επίλυσής του και μπροστά στην εκκρεμότητα που διαιωνίζεται και βασανίζει εδώ και τόσα πολλά χρόνια κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη αυτής της μικρής χώρας. Ο κάθε πολίτης που κοιτάζει μακριά και είναι εξοικειωμένος με την ιστορία -τη διεθνή και την τοπική-, είναι σίγουρο ότι πρόσφατα πέρασε μια καυτή εβδομάδα, παρακολουθώντας όλες τις αρνητικές «εξελίξεις» στο θέρετρο της Ελβετίας, Κρανς -Μοντανά.

Η απροκάλυπτη αποκάλυψη από τον κατακτητή, μέσα από τα διαδραματιζόμενα, ότι η Τουρκία ήλθε στο νησί για να παραμείνει μια για πάντα, μας έχει συγκλονίσει και μας έχει προβληματίσει σοβαρά σε σημείο που οικτίρομε και περιφρονούμε κάθε πολιτικό ο οποίος, λαϊκίζοντας, καταγίνεται να κερδίσει ψήφους για το κόμμα του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι ανησυχίες μας είναι πρωτόγνωρες και σοβαρές. Δυστυχώς η λύση όπως επιδιώκεται από την άλλη πλευρά ή η μη λύση είναι δύο επιλογές που παραπέμπουν από τη «Σκύλλα στη Χάρυβδη». Μακάρι, λοιπόν,  όλοι οι εμπλεκόμενοι για την επίλυση του προβλήματος να θωρακιστούν με σοφία, σύνεση, εφευρετικότητα και πολιτική ευελιξία και τούτο για ό,τι καλύτερο για το λαό της μικρής μας πατρίδας. Δηλαδή, τη διατήρηση της εθνικότητάς μας, με όλες τις πολιτισμικές διαστάσεις και μόνιμη ειρήνη με προοπτική την ευημερία και την πρόοδο τού κάθε πολίτη αυτού του δύσμοιρου τόπου, στην άκρη της ανατολικής Μεσογείου.

Εν κατακλείδι ευελπιστούμε να επέλθει ο χρόνος, όπου θα είμαστε σε θέση να πούμε με όλη μας την ψυχή: «νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα».

Advertisements
This entry was posted in Εκπαίδευση - Μάθηση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s