Τα αέριο …δημιούργησε αέρα στα πανιά μας

…φυσικό αέριο και πολιτική

Με αφορμή το φυσικό αέριο που βρίσκεται ανοικτά στη θάλασσα.

Τώρα αρχίσαμε να ερίζουμε και να …αερίζουμε για το φυσικό αέριο. Αφήσαμε στην πάντα για λίγο την πολιτική και το αέριο μάς τράβηξε στην πίστα του ανεμοδάρτη χορού.  Στις οθόνες των τηλεοράσεων,  σε όλα τα κανάλια, εμφανίζονται τα ίδια σχεδόν ευτραφή πρόσωπα, φανάρια της πολιτικής του τόπου και επιχειρηματολογούν χάριν της επιχειρηματολογίας και ερίζουν χάριν του κομματικού σχεδιασμού και τσακώνονται χάριν των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Τα πάντα θα πρέπει να περάσουν από αυτό το «ευλογημένο» φίλτρο της κομματικής συσπείρωσης. Άμα τη εμφανίσει κάποιου σημαντικού θέματος στο προσκήνιο τι κάμνουμε; Βγαίνουμε στο μπαλκόνι, στα παράθυρα και στους διαδρόμους της οικίας μας και ερίζουμε μεγαλοφώνως για να μας ακούσουν οι πάντες, οι γείτονες και οι περαστικοί. «Τα οίκω …εν δήμω». Κατά τα άλλα, αγαπούμε σφοδρά την οικογένειά μας , πεθαίνουμε με ανείπωτο πατριωτισμό για την πατρίδα μας. Κάποια σημαντικά, παραγωγικά και σε βάθος καταρτισμένα πρόσωπα, δυστυχώς δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι μπροστά σε αυτούς τους καρεκλοκενταύρους της πολιτικής. Και αν τολμήσουν να σηκώσουν το κεφάλι, λόγω απειρίας στο ψεύτικο σχεδιασμό της επιχειρηματολογίας και στην τέχνη του πολιτεύεσθαι, αναγκάζονται να αποχωρήσουν με σκυφτό το κεφάλι. Και τα φανάρια της πολιτικής παραμένουν εσαεί αλώβητοι και προπαγανδιστές του ωραίου και του καλού για τον άμοιρο αυτό τόπο. 

Το φυσικό αέριο που συνδέεται άμεσα με τους πολιτικούς σχεδιασμούς της πορείας του τόπου θα έπρεπε να ήταν θέμα σοβαρής, επισταμένης και διεξοδικής μελέτης με κλειστές πόρτες για να υπάρξει μια ευφάνταστη μακροπρόθεσμη πολιτική για το καλό της πατρίδας.

 Αντ΄ αυτού, με το άκουσμα του κομματικού σφυρίγματος  από τα όργανα της επαγρύπνησης, βγήκαν οι μπροστάρηδες και καυγαδίζουν μεγαλοφώνως για τους ευνόητους λόγους, γατί, πώς, πού, αν και πόσα. Και ο λαός θέτει σε πράξη αυτό που του λένε καθημερινά. «Εγκαρτέρηση, αγώνας, υπομονή, πατριωτισμός, ψηφίστε μας για να φέρουμε τη λύση.» Λύση στα προβλήματα, προσωπικά, ομαδικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά. Τα πάντα.

Οι εκλογές έρχονται οσονούπω. Θα δείτε ότι οι φωνασκίες θα αυξηθούν και κάποια κιτρινισμένα επιχειρήματα (δέσμες μαϊντανού) θα βγουν από τον κιτρινισμένο φάκελο και θα τοποθετηθούν μπροστά στους επικοινωνιακούς των κομμάτων. Και εμείς οι αφελείς, οι τυφλοί και οι ευκολοπίστευτοι, θα παρακολουθούμε με δέος, θα χειροκροτούμε με θέρμη και θα μαλώνουμε με το γείτονα, ποιος από αυτούς έχει περισσότερο δίκαιο.

Και δυστυχώς θα συνεχίζουμε να χειροκροτούμε, γιατί είμαστε ο …ευλογημένος λαός που στοχάζεται, ονειρεύεται, υπολογίζει, καραδοκεί και επιδιώκει. Ο λαός ο πολύγλωσσος, ο πολύπαθος.  Ο λαός τον οποίο επικαλούνται και καπηλεύονται άπαντες, κυρίως αυτοί που στη ράχη του ευδαιμονούν, βασιλεύουν και κυβερνούν.

This entry was posted in Πολιτικά. Bookmark the permalink.

1 Responses to Τα αέριο …δημιούργησε αέρα στα πανιά μας

  1. Παράθεμα: Βρέθηκε «θησαυροφυλάκιο» φυσικοῦ ἀερίου νοτίως τῆς Κρήτης « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Σχολιάστε